Piščančji zrezki v mascarpone omaki
Print Friendly, PDF & Email

Nežni piščančji zrezki v kremasti in aromatični mascarpone omaki vas bodo prepričali s svojim odličnim okusom. Priprava te jedi je idealna izbira za dni, ko se vam ne ljubi preveč časa preživeti za štedilnikom, pa bi vseeno radi pojedli nekaj domačega in zelo okusnega. K zrezkom v mascarpone omaki se odlično podajo mlinci ali testenine, po želji pa jih lahko ponudite tudi skupaj z rižem, njoki, krompirjem ali drugo prilogo. 

Piščančji zrezki v mascarpone omaki

Piščančji zrezki v mascarpone omaki – pripomočki:

Za pripravo te jedi ne potrebujemo nobenih posebnih pripomočkov.

Piščančji zrezki v mascarpone omaki – sestavine:

za 4 osebe

  • 500 g piščančjih zrezkov
  • 200 g mascarpone sira
  • cca. 200 ml jušne osnove (ali vode) 
  • sol in poper
  • rožmarin
  • limonina lupinica
  • 1 žlička zeliščnega masla
  • maščoba za popekanje

Piščančji zrezki v mascarpone omaki – postopek:

Zrezke solimo in popramo, nato pa jih na obeh straneh popečemo v ponvi, kjer smo segreli olje ali drugo maščobo. Po želji lahko meso narežemo tudi na trakce. Ko so piščančji zrezki lepo zlatorjavo zapečeni, jih poberemo iz ponve in shranimo na pokritem krožniku, da ostanejo topli. 

Piščančji zrezki v mascarpone omaki

V ponev, kjer smo popekli zrezke, zlijemo jušno osnovo ali vodo in dodamo mascarpone sir.

Piščančji zrezki v mascarpone omaki

Dobro premešamo, da dobimo gladko omako. Lahko si pomagamo z metlico ali pa kar s paličnim mešalnikom. Začinimo s soljo, poprom, rožmarinom in kančkom limonine lupinice.

Piščančji zrezki v mascarpone omaki

Dodamo še žličko zeliščnega masla, ki doda piko na i tej jedi. Dobro premešamo, da se zeliščno maslo razpusti v omaki. 

Piščančji zrezki v mascarpone omaki

Zrezke vrnemo v ponev in skupaj z omako kuhamo še približno 5 minut. Po potrebi dolijemo še malo jušne osnove ali vode. 

Piščančji zrezki v mascarpone omaki

Piščančje zrezke v mascarpone omaki lahko ponudimo z mlinci ali testeninami, odlično se bodo podali tudi k njokom ali drugi prilogi.

Piščančji zrezki v mascarpone omaki

Brbončice vam bodo hvaležne.

Pripravite še več hitro pripravljenih in okusnih omak:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor