Piščančji zrezki v mascarpone omaki
Nežni piščančji zrezki v kremasti in aromatični mascarpone omaki vas bodo prepričali s svojim odličnim okusom. Priprava te jedi je idealna izbira za dni, ko se vam ne ljubi preveč časa preživeti za štedilnikom, pa bi vseeno radi pojedli nekaj domačega in zelo okusnega. K zrezkom v mascarpone omaki se odlično podajo mlinci ali testenine, po želji pa jih lahko ponudite tudi skupaj z rižem, njoki, krompirjem ali drugo prilogo.
Piščančji zrezki v mascarpone omaki – pripomočki:
Za pripravo te jedi ne potrebujemo nobenih posebnih pripomočkov.
Piščančji zrezki v mascarpone omaki – sestavine:
za 4 osebe
- 500 g piščančjih zrezkov
- 200 g mascarpone sira
- cca. 200 ml jušne osnove (ali vode)
- sol in poper
- rožmarin
- limonina lupinica
- 1 žlička zeliščnega masla
- maščoba za popekanje
Piščančji zrezki v mascarpone omaki – postopek:
Zrezke solimo in popramo, nato pa jih na obeh straneh popečemo v ponvi, kjer smo segreli olje ali drugo maščobo. Po želji lahko meso narežemo tudi na trakce. Ko so piščančji zrezki lepo zlatorjavo zapečeni, jih poberemo iz ponve in shranimo na pokritem krožniku, da ostanejo topli.
V ponev, kjer smo popekli zrezke, zlijemo jušno osnovo ali vodo in dodamo mascarpone sir.
Dobro premešamo, da dobimo gladko omako. Lahko si pomagamo z metlico ali pa kar s paličnim mešalnikom. Začinimo s soljo, poprom, rožmarinom in kančkom limonine lupinice.
Dodamo še žličko zeliščnega masla, ki doda piko na i tej jedi. Dobro premešamo, da se zeliščno maslo razpusti v omaki.
Zrezke vrnemo v ponev in skupaj z omako kuhamo še približno 5 minut. Po potrebi dolijemo še malo jušne osnove ali vode.
Piščančje zrezke v mascarpone omaki lahko ponudimo z mlinci ali testeninami, odlično se bodo podali tudi k njokom ali drugi prilogi.
Brbončice vam bodo hvaležne.
Pripravite še več hitro pripravljenih in okusnih omak:
- Bučkina omaka s tunino in šunko
- Kremna zelenjavna omaka
- Mesna omaka
- Omaka iz kuhane govedine
- Zrezki v grahovi omaki
- Pikantni cmočki v pikantni omaki