Zrezki v grahovi omaki
Print Friendly, PDF & Email

Grah je priljubljeno živilo, saj ga lahko uživamo svežega ali ga shranjujemo na več načinov (zamrzovanje, sušenje, vlaganje) in nam je tako dostopen skozi celo leto. Zaradi njegove sladkobe, je grah priljubljen tudi pri otrocih.

Zrezki v grahovi omaki so hitro pripravljen obrok, h kateremu se odlično poda pire krompir ali druga priloga in skleda solate. Priprava grahove omake je sila preprosta, ponudite pa jo lahko tudi brez mesa. Okusna je, na primer, kot preliv testenin ali riža. H grahovi omaki se odlično podajo svinjski zrezki, uporabite pa lahko tudi druge vrste mesa.

Zrezki v grahovi omaki – pripomočki:

Pripravo tega recepta vam olajša tlačilka za krompir, a tudi brez tega pripomočka vam bo uspelo skuhati odlične zrezke v grahovi omaki.

Zrezki v grahovi omaki – sestavine:

za 3 osebe

  • 3 svinjski zrezki (lahko tudi druge vrste mesa)
  • približno 2 žlici gladke moke
  • 2 žlici olja
  • konzerva graha (120 g neto graha + naliv)
  • voda
  • peteršilj
  • 3 žličke smetane za kuhanje
  • sol in poper

Zrezki v grahovi omaki – postopek:

Zrezke solimo in popramo po okusu. Meso na obeh straneh posujemo z malo moke, nato pa zrezke popečemo na ogretem olju.

Tačas s tlačilko za krompir gladko zmečkamo približno 80 g graha.

Ko so zrezki pečeni, jih poberemo iz ponve na krožnik in pokrijemo. Grahovo pasto damo v ponev in prilijemo 100 ml naliva iz konzerve in 100 ml vode. Vse dobro premešamo.

Dodamo še ostanek graha, peteršilj in kuhamo kakšno minuto.

Nato zrezke vrnemo v omako in zalijemo še s približno 200 ml vode. Ponev pokrijemo in kuhamo, da se meso zmehča in se omaka nekoliko zgosti.

Pred koncem dodamo še smetano in po potrebi popramo. Dobro premešamo in kuhamo še nekaj minut. Ponudimo s pire krompirjem ali drugo prilogo.

Brbončice vam bodo hvaležne.

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor