Pisana priloga iz bučke in rdeče paprike
Preprosta priloga iz bučke in rdeče paprike, ki očara z okusom in barvnim kontrastom. Odlično se poda k mesu ali solati, ker pa je tako okusna, bo poleg zadostoval že košček popečenega kruha.
Pripomočki za prilogo iz bučke in rdeče paprike:
- nož
- rezalna deska
- ponev
- kuhalnica
Sestavine za prilogo iz bučke in rdeče paprike:
- 1 čebula
- 1 večja bučka
- 2 rdeči papriki
- sol
- kokosova mast
Postopek:
Čebulo olupimo in prerežemo na pol. Obe polovici sesekljamo (lahko na večje kose).
V ponev damo košček kokosove masti, jo pristavimo na ogenj in počakamo, da se stopi in postane vroča, potem dodamo narezano čebulo.
Rdeči papriki in bučko operemo pod tekočo vodo. Papriki prerežemo in odstranimo semena, nato ju narežemo na centimetrske koščke. Tudi bučko narežemo na majhne kockice.
Čebulo pražimo nekaj minut, da postekleni, nato v ponev dodamo narezano zelenjavo, solimo po občutku in premešamo. Bolje je, da ne solimo preveč, saj jo lahko kasneje še dosolimo.
Zelenjavo pražimo približno 20 minut, vmes jo večkrat premešamo s kuhalnico.
Ko pisana zelenjava postane mehkejša, je pripravljena. Čas praženja določimo sami, saj lahko postrežemo bolj čvrsto ali mehkejšo.
Pisana priloga iz bučke in rdeče paprike se odlično poda k mesu. Na fotografiji je svinjski zrezek s čebulo in drobnjakom.
Zelenjavno prilogo lahko ponudimo na pikniku ali pri vsakdanjem kosilu. A ne izgleda mamljivo v tej svoji rdeči in zeleni barvni kombinaciji?