Ocvrti jajčevci
Print Friendly, PDF & Email

Jajčevci so zelo zdravi, saj vsebujejo zaščitne snovi kot so vitamini, minerali, vlaknine in beljakovine, ki krepijo in izboljšujejo obrambne mehanizme v organizmu. Ocvrti jajčevci so lahko preprosta priloga k glavni jedi ali pa enostavno topla zelenjavna jed. K ocvrtim jajčevcem se odlično poda tudi kakšna doma pripravljena omaka.

ocvrti jajčevci

Ocvrti jajčevci – pripomočki:

  • večja ponev
  • kuhinjska pinceta
  • metlica
  • skleda
  • posode za: jajce, moko in drobtine
  • večji krožnik

Ocvrti jajčevci – sestavine:

  • 2 srednje velika jajčevca
  • sol, poper
  • 2 jajci
  • drobtine, moka
  • olje za cvrtje

Ocvrti jajčevci – postopek priprave:

Najprej operemo jajčevce in jih narežemo na kolobarje. V večji skledi jih nato začinimo.

ocvrti jajčevci

Pripravimo sestavine za paniranje in začnemo s paniranjem jajčevcev, pomagamo si lahko s kuhinjsko pinceto. Najprej v jajce, nato v moko, spet v jajce in na koncu še v drobtine.

ocvrti jajčevciocvrti jajčevciocvrti jajčevci

V ponev vlijemo večjo količino olja ter segrejemo in nato začnemo s cvrtjem. Cvremo na obeh straneh toliko časa, da postanejo svetlo rjave – zlate barve, nato jih s kuhinjsko pinceto poberemo s ponve in jih damo na krožnik, na katerega smo postavili kuhinjsko brisačko, da se odcedi vsa odvečna maščoba.

ocvrti jajčevciocvrti jajčevci

Ocvrte jajčevce lahko okusimo še vroče ali pa ohlajene.

Dober tek!

 

 

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor