Ocvrti jajčevci
Jajčevci so zelo zdravi, saj vsebujejo zaščitne snovi kot so vitamini, minerali, vlaknine in beljakovine, ki krepijo in izboljšujejo obrambne mehanizme v organizmu. Ocvrti jajčevci so lahko preprosta priloga k glavni jedi ali pa enostavno topla zelenjavna jed. K ocvrtim jajčevcem se odlično poda tudi kakšna doma pripravljena omaka.
Ocvrti jajčevci – pripomočki:
- večja ponev
- kuhinjska pinceta
- metlica
- skleda
- posode za: jajce, moko in drobtine
- večji krožnik
Ocvrti jajčevci – sestavine:
- 2 srednje velika jajčevca
- sol, poper
- 2 jajci
- drobtine, moka
- olje za cvrtje
Ocvrti jajčevci – postopek priprave:
Najprej operemo jajčevce in jih narežemo na kolobarje. V večji skledi jih nato začinimo.
Pripravimo sestavine za paniranje in začnemo s paniranjem jajčevcev, pomagamo si lahko s kuhinjsko pinceto. Najprej v jajce, nato v moko, spet v jajce in na koncu še v drobtine.
V ponev vlijemo večjo količino olja ter segrejemo in nato začnemo s cvrtjem. Cvremo na obeh straneh toliko časa, da postanejo svetlo rjave – zlate barve, nato jih s kuhinjsko pinceto poberemo s ponve in jih damo na krožnik, na katerega smo postavili kuhinjsko brisačko, da se odcedi vsa odvečna maščoba.
Ocvrte jajčevce lahko okusimo še vroče ali pa ohlajene.
Dober tek!