Široki rezanci z lisičkami
Print Friendly, PDF & Email

Gobice so zelo enostavne za uporabo. Lahko jih pripravimo sveže nabrane, lahko pa jih tudi zamrznemo in uporabimo kadar želimo. Tako počnem jaz in tokrat sem iz zamrzovalnika vzela lisičke, ki so bile kot nalašč za tole kosilo.

Siroki-rezanci-z-lisickami-7

Široki rezanci z lisičkami – pripomočki:

  • nož in deska
  • dve srednje veliki kozici
  • kuhalnica
  • žlica
  • grabljice za testenine
  • štedilnik

Široki rezanci z lisičkami – sestavine:

(za 2 osebi)

  • 200 g širokih rezancev
  • 30 g lisičk
  • 2 stroka česna
  • 50 g pasiranega paradižnika
  • 3 žlice kisle smetane
  • sol, poper in sladka paprika v prahu
  • parmezan za posip

Široki rezanci z lisičkami – postopek:

Na ogenj pristavimo kozico z vodo ter dodamo 2 žlički soli. V tej kozici bomo skuhali široke rezance. Lisičke z ostrim nožem narežemo na manjše dele.

Široke rezance kuhamo približno 7 minut in pazimo, da se ne razkuhajo.
Široke rezance kuhamo približno 7 minut in pazimo, da se ne razkuhajo.

Olupimo česen ter ga na drobno nasekljamo. V kozici segrejemo malo olja in dodamo česen. Malenkost popražimo nato pa dodamo lisičke skupaj s soljo, poprom in sladko papriko. Lisičke pokuhavamo nekaj minut, da se lepo zmehčajo.

Siroki-rezanci-z-lisickami-3

Nato dodamo pasirani paradižnik in ponovno pokuhavamo. Za konec pa še kislo smetano.

Siroki-rezanci-z-lisickami-4

 

Na koncu mora omaka z lisičkami izgledati kakor na spodnji sliki. Po želji lahko dodate še malo parmezana ali pa ga prihranite samo za posip.

Siroki-rezanci-z-lisickami-5

 

Rezance ne bomo odcedili v cedilu, ampak jih bomo dodali direktno v omako. Pri tem zajemite še vodo v kateri so se kuhali rezanci, saj le ti posrkajo veliko omake in na tak način bodo ostali sveži in sočni.

Siroki-rezanci-z-lisickami-6

Široki rezanci z lisičkami so pripravljeni v pičlih 20 minutah in so več kot okusni, če ste le ljubitelji gobic.

Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.3]

Martina

Po poklicu sem grafična oblikovalka in mamica dveh punčk. Rada kuham za svoje najbližje ter fotografiram, kar združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor