Slasten polnjen paradižnik
Paradižnik je zelo priljubljen dodatek k vsakemu krožniku. Lahko ga uporabimo v solati, v omaki za testenine in na tisoče drugačnih načinov. Polnjen paradižnik in pečen v pečici pa bo definitivno popestril meni ali pa potešil lakoto, saj je lahko tudi samostojna jed.
Pripomočki za pripravo polnjenega paradižnika:
- nož
- pekač
- po želji peki papir
- rezalna deska
Sestavine za polnjeni paradižnik:
- 4 do 5 večjih paradižnikov (seveda lahko tudi manj ali več)
- 100 g sira mozzarella
- sol
- poper
- oljčno olje
Postopek priprave polnjenega paradižnika:
Paradižnik operemo, odrežemo mu zgornji del ter odstranimo notranji trdnejši del tako, da pridobimo luknjo. Nato iztisnemo iz njega sok. Pri tem bodimo pozorni, da ga ne stisnemo preveč, saj lahko poči.
Notranjost paradižnika solimo in popramo ter napolnimo z, na koščke narezanim sirom mozzarella.
Paradižnike postavimo v pečico na 170 °C za približno 15 minut oziroma, dokler se sir ne bo stopil ter zgoraj nastala hrustljava skorjica.
Dober tek!