Krompirjeva pita
Naj vam predstavim svojo različico krompirjeve pite. Zelo enostavna jed in tudi zelo okusna. Krompir, ki se poveže z okusom listnatega testa je zmagovalna kombinacija.
Krompirjeva pita – pripomočki:
- valjar
- nož
- peki papir
- pekač (tisti, ki pride s pečico)
- pečica
Krompirjeva pita – sestavine
Za 3 osebe:
- 250 g listnatega testa
- 2 večja krompirja
- sol in poper
- sesekljana bazilika
- olivno olje
- 20 g sira iz slanice
- moka za posip
Krompirjeva pita – postopek:
Listnato testo vzemimo nekaj ur prej iz zamrzovalnika ter pustimo, da se odtali. Pečico prižgemo na 180°C. Krompir olupimo ter ga narežemo na rezine debele največ 2 mm. Krompir solimo (ne preveč, saj je že sir dovolj slan) in popopramo.
Delovno površino pomokamo ter z valjarjem razvaljamo testo v obliki pravokotnika. Pekač obložimo s peki papirjem ter nanj položimo razvaljano testo. Krompir polagamo na testo kakor, da bi polagali strešnike. Pazimo pa, da pričnemo z nalaganjem vsaj 1, 5 cm stran od roba testa.
Ko položimo ves krompir na testo ga malenkost pooljimo z olivnim oljem. Nato dodamo še sesekljano baziliko in sir iz slanice.
Pekač položimo v pečico za 40 minut oziroma dokler krompir ne bo pečen in testo zlato rjave barve. Zraven lahko postrežemo meso pripravljeno po želji.
Priporočam, da testo razrežete z okroglim nožem za pico na četrtine. Okusna krompirjeva pita mene zmeraj prepriča in upam, da bo tudi vas. Dober tek!