Krompirjeva pita
Print Friendly, PDF & Email

Naj vam predstavim svojo različico krompirjeve pite. Zelo enostavna jed in tudi zelo okusna. Krompir, ki se poveže z okusom listnatega testa je zmagovalna kombinacija.

Krompirjeva-pita-4Krompirjeva pita – pripomočki:

  • valjar
  • nož
  • peki papir
  • pekač (tisti, ki pride s pečico)
  • pečica

Krompirjeva pita – sestavine

Za 3 osebe:

  • 250 g listnatega testa
  • 2 večja krompirja
  • sol in poper
  • sesekljana bazilika
  • olivno olje
  • 20 g sira iz slanice
  • moka za posip

Krompirjeva pita – postopek:

Listnato testo vzemimo nekaj ur prej iz zamrzovalnika ter pustimo, da se odtali. Pečico prižgemo na 180°C. Krompir olupimo ter ga narežemo na rezine debele največ 2 mm. Krompir solimo (ne preveč, saj je že sir dovolj slan) in popopramo.

Krompirjeva-pita-1

Delovno površino pomokamo ter z valjarjem razvaljamo testo v obliki pravokotnika. Pekač obložimo s peki papirjem ter nanj položimo razvaljano testo. Krompir polagamo na testo kakor, da bi polagali strešnike. Pazimo pa, da pričnemo z nalaganjem vsaj 1, 5 cm stran od roba testa.

Krompirjeva-pita-2

Ko položimo ves krompir na testo ga malenkost pooljimo z olivnim oljem. Nato dodamo še sesekljano baziliko in sir iz slanice.

Krompirjeva-pita-3

Pekač položimo v pečico za 40 minut oziroma dokler krompir ne bo pečen in testo zlato rjave barve. Zraven lahko postrežemo meso pripravljeno po želji.

Priporočam, da testo razrežete z okroglim nožem za pico na četrtine. Okusna krompirjeva pita mene zmeraj prepriča in upam, da bo tudi vas. Dober tek!

Martina

Po poklicu sem grafična oblikovalka in mamica dveh punčk. Rada kuham za svoje najbližje ter fotografiram, kar združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor