Krompirjeva pita
Print Friendly, PDF & Email

Naj vam predstavim svojo različico krompirjeve pite. Zelo enostavna jed in tudi zelo okusna. Krompir, ki se poveže z okusom listnatega testa je zmagovalna kombinacija.

Krompirjeva-pita-4Krompirjeva pita – pripomočki:

  • valjar
  • nož
  • peki papir
  • pekač (tisti, ki pride s pečico)
  • pečica

Krompirjeva pita – sestavine

Za 3 osebe:

  • 250 g listnatega testa
  • 2 večja krompirja
  • sol in poper
  • sesekljana bazilika
  • olivno olje
  • 20 g sira iz slanice
  • moka za posip

Krompirjeva pita – postopek:

Listnato testo vzemimo nekaj ur prej iz zamrzovalnika ter pustimo, da se odtali. Pečico prižgemo na 180°C. Krompir olupimo ter ga narežemo na rezine debele največ 2 mm. Krompir solimo (ne preveč, saj je že sir dovolj slan) in popopramo.

Krompirjeva-pita-1

Delovno površino pomokamo ter z valjarjem razvaljamo testo v obliki pravokotnika. Pekač obložimo s peki papirjem ter nanj položimo razvaljano testo. Krompir polagamo na testo kakor, da bi polagali strešnike. Pazimo pa, da pričnemo z nalaganjem vsaj 1, 5 cm stran od roba testa.

Krompirjeva-pita-2

Ko položimo ves krompir na testo ga malenkost pooljimo z olivnim oljem. Nato dodamo še sesekljano baziliko in sir iz slanice.

Krompirjeva-pita-3

Pekač položimo v pečico za 40 minut oziroma dokler krompir ne bo pečen in testo zlato rjave barve. Zraven lahko postrežemo meso pripravljeno po želji.

Priporočam, da testo razrežete z okroglim nožem za pico na četrtine. Okusna krompirjeva pita mene zmeraj prepriča in upam, da bo tudi vas. Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 14 Povprečno: 4.3]

Martina

Po poklicu sem grafična oblikovalka in mamica dveh punčk. Rada kuham za svoje najbližje ter fotografiram, kar združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor