Lešnikovi trikotniki
Print Friendly, PDF & Email

Lešnikovi trikotniki so odlična slaščica, ki na vsaki zabavi pritegnejo največje navdušenje med piškoti. Lešnikovi trikotniki terjajo precej dolgo pripravo, a je njihov okus vreden vsake porabljene minute.

lesnikovi trikotniki (20)

Lešnikovi trikotniki – pripomočki:

  • kuhinjska tehtnica
  • posodo za mešanje testa
  • hladilnik
  • dve vrečki za shranjevanje živil
  • jedilni nož
  • valjar za valjanje testa
  • veliko žlico
  • deska za rezanje
  • posodo za kuhanje
  • kuhalnica
  • kuhališče
  • kuhinjska pečica
  • večjo posodo in manjšo posodo, ki se z ročaji ujame v večjo posodo

Sestavine lešnikovih trikotnikov:

Za testo:

  • 150 g pšenične moke
  • 12 g pecilnega praška (1 vrečka)
  • 1 jajce
  • 50 g masla
  • 100 g sladkorja

Za premaz:

  • 3 velike žlice marelične marmelade

Za nadev:

  • 100 g sladkorja
  • 10 g vanilijevega sladkorja (1 vrečka)
  • 2 veliki žlici mleka
  • 100 g ohlajenega masla
  • 100 g mletih lešnikov
  • 100 g grobo narezanih lešnikov

Glazura:

  • 250 g jedilne čokolade

Lešnikovi trikotniki – postopek:

Najprej naredimo nadev.

lesnikovi trikotniki (23)

V posodi za kuhanje stopimo maslo, mu primešamo sladkor pomešan z vanilijevim sladkorjem ter mleko.
lesnikovi trikotniki (24)

Kuhamo in mešamo dokler vsebina ne zavre.

lesnikovi trikotniki (25)

Ko zavre dodamo mlete in grobo narezane lešnike in ugasnemo kuhališče ter vse skupaj zmešamo in damo na hladno.

lesnikovi trikotniki (26)

Posvetimo se pripravi testa.

lesnikovi trikotniki (27)

V posodi premešamo moko in pecilni prašek, dodamo sladkor, vanilijev sladkor in jajce ter toliko moke, da ga zgnetemo v gladko testo.

lesnikovi trikotniki (28)

lesnikovi trikotniki (29)

Gladkemu testu postopno dodamo koščke ohlajenega masla. Ko dodajamo maslo, je najbolje, da testo gnetemo v rokah, brez da se dotika kakšne druge površine. Če postane testo preveč lepljivo, ga za nekaj časa postavimo v hladilnik, da se malo ohladi.
lesnikovi trikotniki (30)

Ko smo testu že dodali vso maslo, vzamemo dve vrečki in ju prerežemo na dveh robovih

lesnikovi trikotniki (31)

Eno razgrnemo, damo nanj testo in ga pokrijemo z drugo folijo. Testo med folijama enakomerno razvaljamo na približno površino 660 cm2 oziroma na velikost 22 cm x 30 cm.

lesnikovi trikotniki (32)

Pekač obložimo s peki papirjem in ga namažemo z maslom.

lesnikovi trikotniki (33)

Odstranimo zgornjo folijo s testa in testo s spodnjo folijo vred položimo na s papirjem obložen in namaščen pekač. Nato folijo odstranimo ter testo premažemo z marmelado.

lesnikovi trikotniki (34)

Na z marmelado premazano testo enakomerno razporedimo lešnikov nadev. Ohlajen lešnikov nadev je dobro prej malo premešati, da z nanašanjem ne strgamo testa.

lesnikovi trikotniki (35)

Pekač postavimo v ogreto kuhinjsko pečico na 180°C za 24 do 25 minut (dokler niso robovi že malo potemneli).

lesnikovi trikotniki (36)

Robove odrežemo ter izrežemo trikotnike.

lesnikovi trikotniki (37)

V večjo posodo natočimo vodo in vanjo postavimo manjšo posodo, ki se z ročaji ujame na rob večje posode. Vode mora biti toliko, da je manjša posoda v večji omočena. V manjšo (zgornjo) posodo damo kose čokolade in zagrejemo vodo v spodnji posodi, da se čokolada v zgornji posodi lepo stopi.

lesnikovi trikotniki (1)

V čokolado namočimo en rob trikotnikov in nato še drugi in tretji rob.

lesnikovi trikotniki (21)

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.7]

Dodaj odgovor