Lisičkina rižota
Lisičkina rižota je zelo hitro pripravljena glavna jed, slastna je tako mesojedcem, kot tudi vegetarijancem. Z lisičkino rižoto zadovoljimo tako otroški okus in tudi zelo zahtevne jedce.
Lisičkina rižota – pripomočki:
- posoda za kuhanje
- rezalna deska
- nož
- čajna žlička
- kuhalnica
- kuhinjska tehtnica
Lisičkina rižota – sestavine:
- pet žlic dobrega olivnega olja
- 2 stroka česna
- velik šopek bazilike
- majhen šopek drobnjaka
- 2 čajni žlički soli
- ščepec popra
- 400 g lisičk
- 250 g riža
Lisičkina rižota – postopek:
Na olivnem olju prepražimo lisičke, posolimo, popopramo.
Dodamo narezan česen in raztrgana zelišča (baziliko in drobnjak).
Dodamo riž, nekaj vode.
Kuhamo in vseskozi mešamo. Postopno dodajamo vodo in prilagajamo moč kuhališča, tako, da vsebina vseskozi vre. Kuhamo do želene trdote riža. Pazimo, da neprestano mešamo, da se vsebina ne prismodi in da blizu konca kuhanja ne dodamo preveč vode, da ne bo rižota preveč tekoča.
Lisičkina rižota je kremna brez kakršnegakoli dodajanja masla, smetane ali sira.
Dober tek!