Ajdovi rezanci z jajčevci in paradižniki
Ajdovi rezanci z jajčevcem in paradižnikom je okusno, poceni in nasitno kosilo. V kolikor uporabite kupljene testenine, so ajdovi rezanci z jajčevcem in paradižnikom ena izmed najpreprostejših in najhitrejših (testeninskih) jedi.
Ajdovi rezanci z jajčevci in paradižniki – pripomočki:
- posoda za kuhanje omake
- velika posoda za kuhanje testenin
- rezalna deska
- nož
- čajna žlička
- kuhalnica
- kuhinjska tehtnica
Ajdovi rezanci z jajčevci in paradižniki – sestavine:
- 1 jajčevec
- pet žlic dobrega olivnega olja
- 4 stroki česna
- ščepec kajenskega popra
- 1 čajna žlička soli
- 500 ml pelatov
- velik šopek peteršilja
- velik šopek bazilike
- 400 g širokih ajdovih rezancev
Ajdovi rezanci z jajčevci in paradižniki – postopek:
Jajčevec narežemo na poljubne rezine in jih popečemo na olivnem olju.
Posolimo, popopramo, dodamo pelate in česen ter kuhamo 15 minut.
Dodamo peteršilj in baziliko ter kuhamo še približno 3 minute.
Testenine skuhamo v osoljeni vodi po navodilih na embalaži, jih odcedimo in jih postrežemo s skuhano omako.
Ajdovi rezanci z jajčevcem in paradižnikom so že sami po sebi kremni, lahko pa končno jed obogatite še s kančkom parmezana.
Dober tek!