Ajdovi rezanci z jajčevci in paradižniki
PrintFriendly and PDF

Ajdovi rezanci z jajčevcem in paradižnikom je okusno, poceni in nasitno kosilo. V kolikor uporabite kupljene testenine, so ajdovi rezanci z jajčevcem in paradižnikom ena izmed najpreprostejših in najhitrejših (testeninskih) jedi.

ajdovi rezanci z jajcevcem in paradiznikom

 Ajdovi rezanci z jajčevci in paradižniki – pripomočki:

  • posoda za kuhanje omake
  • velika posoda za kuhanje testenin
  • rezalna deska
  • nož
  • čajna žlička
  • kuhalnica
  • kuhinjska tehtnica

Ajdovi rezanci z jajčevci in paradižniki – sestavine:

  • 1 jajčevec
  • pet žlic dobrega olivnega olja
  • 4 stroki česna
  • ščepec kajenskega popra
  • 1 čajna žlička soli
  • 500 ml pelatov
  • velik šopek peteršilja
  • velik šopek bazilike
  • 400 g širokih ajdovih rezancev

Ajdovi rezanci z jajčevci in paradižniki – postopek:

Jajčevec narežemo na poljubne rezine in jih popečemo na olivnem olju.

ajdovi rezanci z jajcevcem in paradiznikom (1)

Posolimo, popopramo, dodamo pelate in česen ter kuhamo 15 minut.

ajdovi rezanci z jajcevcem in paradiznikom (2)

Dodamo peteršilj in baziliko ter kuhamo še približno 3 minute.

ajdovi rezanci z jajcevcem in paradiznikom (3)

Testenine skuhamo v osoljeni vodi po navodilih na embalaži, jih odcedimo in jih postrežemo s skuhano omako.

ajdovi rezanci z jajcevcem in paradiznikom (naslovna)
Ajdovi rezanci z jajčevcem in paradižnikom so že sami po sebi kremni, lahko pa končno jed obogatite še s kančkom parmezana.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor

Hvala, da nas berete. 🙂

Ste že všečkali našo stran?