Ledeni trikotniki
Print Friendly, PDF & Email

Ledeni trikotniki so hitro pripravljena poletna osvežitev. Potrebujete le 3 sestavine in 10 minut časa. Sami se lahko poigrate z okusi in tako recimo namesto gozdnih sadežev uporabite jagode, mango, arašidovo maslo ali kaj drugega.

Ledeni-trikotniki-9

Pripomočki za ledene trikotnike:

  • okrogel tortni pekač premera 26 cm
  • peki papir
  • skleda za mešanje
  • žlica
  • manjši lonec
  • cedilo
  • žlička
  • alu folija
  • skrinja

Sestavine za 12 velikih ledenih trikotnikov:

  • 500 g grškega jogurta
  • 180 g Nutelle
  • 70 g gozdnih sadežev (zmrznjenih ali svežih)

Postopek priprave ledenih trikotnikov:

V skledo za mešanje damo grški jogurt in Nutello ter z žlico dobro premešamo.

Ledeni-trikotniki-1

Dno tortnega pekača prekrijemo s peki papirjem. Jogurtovo zmes vlijemo v pekač in jo s tresenjem poravnamo.

Ledeni-trikotniki-2

Gozdne sadeže damo v manjši lonec. Počasi jih segrevamo dokler ne začnejo razpadati. Ko so mehki jih s pomočjo žlice potlačimo, da izpustijo sok.

Ledeni-trikotniki-3

Zmehčane gozdne sadeže precedimo. S tem se znebimo olupkov in koščic ter dobimo lep gladek sok.

Ledeni-trikotniki-4

Z žlico razporedimo sok gozdnih sadežev po jogurtovi zmesi v kupčke. Z žličko vlečemo črte po vrhu zmesi tako, da dobimo pisan vzorec. Žličke ne potisnemo do dna pekača, saj se bi nam v tem primeru lahko peki papir strgal.

Ledeni-trikotniki-5

Pekač pokrijemo z alu folijo in ga čez noč potisnemo v skrinjo.

Ledeni-trikotniki-6

Naslednji dan oziroma, ko se je zmes strdila, jo vzamemo iz pekača in narežemo na trikotnike.

Ledeni-trikotniki-7

Tako so naši ledeni trikotniki pripravljeni. Privoščimo si jih lahko takoj ali pa jih shranimo v skrinjo enega na drugega tako, da je med vsakim trikotnikom košček peki papirja..Vse skupaj zavijemo v alu folijo ali pa damo v posodico.

Trikotnike primemo kar v roko in ob grizljanju uživamo.

Prijetno sladkanje. 🙂

Ledeni-trikotniki-9

Ledeni-trikotniki

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor