Ekspress sladoled
Print Friendly, PDF & Email

Hitri sladoled, brez aparata za sladoled in po vrhu še »light«? Ja, zakaj pa ne! Na spletu se najde marsikakšna zanimiva ideja in ena sama slika s pravim naslovom ti da idejo, ki jo je vredno poskusiti.

ekspress sladoled_3

Pripomočki za pripravo ekspress sladoleda

  • multipraktik
  • servirni kozarci
  • lopatica

Sestavine za pripravo ekspress sladoleda

  • 150 g zmrznjenih gozdnih sadežev
  • 150 g navaden jogurta
  • 1 čajna žlica sladkorja v prahu

Postopek za pripravo ekspress sladoleda

Bistvo ekspress sladoleda je, da zmiksamo zamrznjeno sadje in s par dodatki imamo na mizi enkraten sladoled. Gozdne sadeže lahko naberemo v naravi, sedaj je njihov čas, lahko jih kupimo sveže v trgovini ter jih zamrznemo, ali preprosteje kupimo gozdne sadeže že kar zamrznjene.

Za pripravo našega ekspress sladoleda potrebujemo multipraktik. V posodo multipraktika stresemo naše gozdne sadeže in jogurt ter jih zmiksamo. Če želite lahko namesto navadnega jogurta uporabite sadne jogurte, pridih poletja bi sladoledu dal kokosov jogurt.

ekspress sladoled_1

Na koncu, ko so gozdni sadeži in jogurt dobro zmiksani dodamo še čajno žličko sladkorja v prahu. Seveda je količina sladkorja odvisna od tega koliko sladkosnedni smo. Vedno je najboljši in tudi najbolj pravilen način ta, da poskusimo in ocenimo samo ali nam količina ustreza ali pa …

ekspress sladoled_2

Dobili smo odličen kremni sladoled. Preložimo ga v servirne kozarce in po želji okrasimo s malo svežega jagodičevja.

Ideja
Odlične ekspress sladolede dobimo tudi z uporabo drugega sadja kot so marelice, breskve ali pa posameznega jagodičevja. Ne smemo pa pozabiti, da mora biti sadje zamrznjeno.
Nasvet
Kdor želeli bolj gost sladoled, svetujem, da zamrzne tudi jogurt in v tem primeru je najbolje, če to naredite s posodicami za led, drugače bo treba večje kose drobiti preden se jih da v multipraktik.

ekspress sladoled_4

Pet minut in naš ekspress sladoled je že tu, dober tek!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor