Mineštra s piro
Mineštra s piro vam bo pričarala tisti pravi vonj po domači mineštri, prav taki kot so jo pripravljale naše babice. Sestavine so zelo enostavne, postopek priprave prav tako, okus mineštre s piro pa bo navdušil čisto vse!
Pripomočki za pripravo mineštre s piro:
- posoda za kuhanje
- posoda za namakanje
- nož
- rezalna deska
- palični mešalnik
- kuhalnica
Sestavine za pripravo mineštre s piro:
- 200 g pire v zrnu
- 1/2 čebule
- 1 krompir
- 2 korenčka
- 1 steblo zelene
- 1 žlička domače zelenjavne jušne osnove
- 700 ml vode
- sol
- poper
- olivno olje
Postopek priprave mineštre s piro:
Na majhne koščke zrežemo čebulo, krompir, steblo zelene in korenček. Pirina zrna pa namakamo v vodi približno 1 uro.
V posodo za kuhanje dodamo malce olivnega olja in na njemu, nekaj minut, prepražimo zelenjavo.
V drugo posodo nalijemo 500 ml vode in vanjo stopimo 1 žličko domače zelenjavne jušne osnove.
Juho sedaj polijemo po zelenjavi in kuhamo, na zmernem ognju,. približno 20 minut.
Polovico kuhane zelenjave damo na krožnik ter pustimo na strani.
Ostalo zelenjavo zmeljemo s paličnim mešalnikom in postavimo ponovno na ogenj.
Zelenjavo, ki smo jo pustili na strani prav dodamo dodamo piri.
Vse skupaj solimo in popramo ter kuhamo še približno 20 minut. V kolikor se nam mineštra s piro zdi pregosta lahko dodamo 200 ml vode.
Tako, mineštra s piro je sedaj pripravljena in jo lahko postrežemo. Dober tek!