Indijski Makrončki
Print Friendly, PDF & Email

Indijski Makrončki so piškotki edinstvenega okusa. Mehka, sočna sredica in krhka, hrustljava skorjica, pravi raj za sladokusce. Indijski makrončki ne prihajajo iz Indije 🙂 takšno ime so dobili, ker so narejeni pol iz indijskih oreščkov in pol iz mandljev. Tako je okus drugačen in so zato bolj polni.

Indijski makrončkiIndijski makrončki – pripomočki:

  • kuhinjska tehtnica
  • kuhalnica
  • kuhinjska pečica
  • 2 pekača
  • brizgalna vrečka in okrogel nastavek
  • električni mešalnik
  • srednje veliko cedilo
  • žlica
  • čajna žlička
  • papir za peko
  • večja skleda in manjše skledice

Indijski makrončki – sestavine:

Makrončki:

  • beljaki 4 jajc
  • 40 g kristalnega sladkorja
  • 270 g sladkorja v prahu
  • 75 g fino mletih mandljev
  • 75 g fino mletih indijskih oreščkov

Krema:

  • 100 g smetane za stepanje
  • 100 g mascarpone sira
  • 2 čajni žlički sladkorja v prahu (v primeru, da smetana ni že sladkana)
  • 2 čajni žlički poljubnega (čokoladnega/karamelnega/lešnikovega) namaza ali marmelade
  • žlica ruma ali krem viskija

Indijski makrončki – postopek:

Beljake najprej trdo stepemo s 40 g kristalnega sladkorja. Nato skupaj zmešamo indijske oreščke, mandlje in sladkor v prahu.

Indijski makrončki

Čez stepene beljake, s cedilom presejemo oreščke, ki smo jih zmešali s sladkorjem v prahu. Večje koščke, ki ne gredo skozi cedilo, zavržemo.

Indijski makrončki

Maso zmešamo skupaj s kuhalnico. Mešamo dokler masa ni enotna.

Indijski makrončki

Indijski makrončki

Na pekač položimo papir za peko. V brizgalno vrečko napolnimo maso in brizgamo okrogle makrončke.

Nasvet
Da nam papir za peko ne bo ”letel” naokoli, pekač pokapamo z nekaj kapljicami vode, preden nanj položimo papir za peko.

Indijski makrončki

Makrončki naj imajo cca. 3 cm premera. En od drugega pa naj bodo oddaljeni približno 1 centimeter. Pustimo jih na zraku, da se sušijo dobro uro.

Indijski makrončki

Makrončki so pripravljeni za peko, ko njihova površina ni več lepljiva in se je že malo posušila – to preverimo s prstom po eni uri. Nato jih pečemo na 140°C, 25 do 30 minut. Ko jih vzamemo iz pečice, naj počivajo približno 5 minut. preden jih odlepimo iz papirja za peko.

Ko so makrončki pečeni, pripravimo kremo. V skledici stepemo smetano. Ko je smetana stepena, ji dodamo mascarpone sir, sladkor v prahu (če je potrebno), poljuben sladki namaz in rum oz. krem viski. Kremo mešamo dokler ni gladka.

Indijski makrončki

Kremo mažemo na en makronček oz. eno polovico in jih nato lepimo skupaj.

Indjiski makrončki

Indijski makrončki
Polovice zlepimo skupaj in makrončki so pripravljeni.

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

 

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor