Sočno makovo pecivo
Print Friendly, PDF & Email

Makovo pecivo zelo dobro paše k dopoldanski kavici ali popoldanski malici. Priprava je zelo hitra in enostavna, njegov okus pa kliče po še. 🙂

Sočno makovo pecivo

Pripomočki za makovo pecivo:

  • 2 posodi
  • mešalnik
  • metlica
  • jogurtov lonček
  • pekač (cca. 35x20cm)
  • žlica

Sočno makovo pecivo

Sestavine za makovo pecivo:

  • 2 jajci
  • 1 ½ jogurtovega lončka sladkorja
  • 2 jogurtovega lončka moke
  • 2 jogurtovega lončka maka
  • 2 jogurtovega lončka mleka
  • 1 jogurtov lonček olja
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 2 zamaška ruma

Sočen makov biskvit-slika2

Čokoladni obliv:

  • 150 g jedilne čokolade
  • 3 žlice olja

+ 70 g marelične marmelade

Sočno makovo pecivo

Za mazanje pekača:

  • maslo
  • drobtine

sočno makovo pecivo

Sočno makovo pecivo – postopek:

Ločimo rumenjake in beljake (vsakega v svojo posodo) – beljake stepemo v čvrst sneg. Rumenjakom dodamo sladkor in vanilijev sladkor ter zmešamo. Nato umešamo vse tekoče sestavine (olje, mleko, rum).

sočno makovo pecivo

Dodamo še suhe sestavine (moka, mak, pecilni prašek) in mešamo toliko časa, da je masa lepo gladka brez grudic. Na koncu dodamo beljakov sneg, ki ga z metlico nežno vmešamo v maso, da bo biskvit lepo rahel.

 sočno makovo pecivo

V namaščen (z maslom) pekač, posut z drobtinam, zlijemo maso in damo peči.

 sočno makovo pecivo

 sočno makovo pecivo

Pečemo 25 minut na 180°.  Ko je biskvit pečen, pripravimo čokoladni obliv. Jaz to naredim kar v mikrovalovni pečici tako, da v posodico dam čokolado in olje ter segrevam in mešam dokler obliv ni lepo tekoč in povezan (če mikrovalovne pečice nimate, ni problema, na štedilnik postavite posodo z vodo, na njo pa postavite še eno posodo, v kateri je čokolada in olje, ter obliv pripravite nad soparo).

Ko imamo obliv pripravljen biskvit najprej premažemo z  marelično marmelado.

sočno makovo pecivo

In ga oblijemo s čokolado.

sočno makovo pecivo

Tako pripravljeno pecivo postavimo na hladno in počakamo, da se čokolada strdi. Na koncu samo še narežemo, postrežemo in uživamo :).

Ocena:
Skupaj: 112 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor