Sočno makovo pecivo
Makovo pecivo zelo dobro paše k dopoldanski kavici ali popoldanski malici. Priprava je zelo hitra in enostavna, njegov okus pa kliče po še. 🙂
Pripomočki za makovo pecivo:
- 2 posodi
- mešalnik
- metlica
- jogurtov lonček
- pekač (cca. 35x20cm)
- žlica
Sestavine za makovo pecivo:
- 2 jajci
- 1 ½ jogurtovega lončka sladkorja
- 2 jogurtovega lončka moke
- 2 jogurtovega lončka maka
- 2 jogurtovega lončka mleka
- 1 jogurtov lonček olja
- 2 vaniljeva sladkorja
- 1 pecilni prašek
- 2 zamaška ruma
Čokoladni obliv:
- 150 g jedilne čokolade
- 3 žlice olja
+ 70 g marelične marmelade
Za mazanje pekača:
- maslo
- drobtine
Sočno makovo pecivo – postopek:
Ločimo rumenjake in beljake (vsakega v svojo posodo) – beljake stepemo v čvrst sneg. Rumenjakom dodamo sladkor in vanilijev sladkor ter zmešamo. Nato umešamo vse tekoče sestavine (olje, mleko, rum).
Dodamo še suhe sestavine (moka, mak, pecilni prašek) in mešamo toliko časa, da je masa lepo gladka brez grudic. Na koncu dodamo beljakov sneg, ki ga z metlico nežno vmešamo v maso, da bo biskvit lepo rahel.
V namaščen (z maslom) pekač, posut z drobtinam, zlijemo maso in damo peči.
Pečemo 25 minut na 180°. Ko je biskvit pečen, pripravimo čokoladni obliv. Jaz to naredim kar v mikrovalovni pečici tako, da v posodico dam čokolado in olje ter segrevam in mešam dokler obliv ni lepo tekoč in povezan (če mikrovalovne pečice nimate, ni problema, na štedilnik postavite posodo z vodo, na njo pa postavite še eno posodo, v kateri je čokolada in olje, ter obliv pripravite nad soparo).
Ko imamo obliv pripravljen biskvit najprej premažemo z marelično marmelado.
In ga oblijemo s čokolado.
Tako pripravljeno pecivo postavimo na hladno in počakamo, da se čokolada strdi. Na koncu samo še narežemo, postrežemo in uživamo :).