Sočne rezine z mangom
Print Friendly, PDF & Email

Sočne rezine z mangom, kot že ime pove, so sveže in primerne za pripravo v toplih dneh. Odličen okus manga se lepo čuti v biskvitu, glazura, oziroma preliv z limono pa doda svežino in sočnost.

Pripomočki za pripravo sočnim rezin z mangom

  • pekač dimenzije 27 cm x 19 cm (lahko tudi kakšen centimeter manjši)

Sestavine za pripravo sočnih rezin z mangom

za 12 kosov

za testo

  • 150 g večnamenske moke
  • ščepec soli
  • žlička pecilnega praška
  • 80 g sladkorja
  • 50 g masla
  • 200 g vloženega manga
  •  2 rumenjaka
  • 1 žlica vanilijevega ekstrakta
  • 1,5 žlice mangovega sirupa

za preliv

  • 75 g sladkorja v prahu
  • 1 velika žlica sveže iztisnjenega soka limone
  • 1 naribana lupinica ene bio limone

za pekač

  • žlička olja za premaz

Postopek priprave sočnih rezin z mangom

Maslo stopimo. V primerni skledici skupaj premešamo sladkor, stopljeno maslo in 2 rumenjaka.

V drugi skledici s paličnim mešalnikom pretlačimo krhlje manga in dodamo vanilijev ekstrakt. V večjo skledo presejemo moko, rahlo solimo, dodamo žličko pecilnega praška in premešamo.

K suhim sestavinam najprej primešamo zmes sladkorja, masla in rumenjakov. Rahlo zagrebemo, nato dodamo še pretlačen mango. Mešamo kar z lopatko.

Na koncu dodamo še mangov sirup, da je testo za sočne rezine z mangom primerno tekoče.

Pripravimo si pekač in ga premažemo z žličko olja. Maso vlijemo v pekač. Pečico nastavimo na 175 stopinj Celzija. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo okrog 25 minut.

Ko je biskvit pečen, počakamo da se ohladi. Medtem si pripravimo glazuro. Sladkor v prahu, žlico limoninega soka in naribano limonino lupinico premešamo skupaj in prelijemo, oziroma prevlečemo po ohlajenem pecivu. Pri tem si pomagamo s hrbtno stranjo žlice.

Tako pripravljene sočne rezine z mangom postavimo v hladilnik za 2 uri, nato pa jih lahko ponudimo. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

kuharcaKsenija

Sem vesela, pozitivna oseba, ki rada kuha in peče. Rada preizkusim ali dodelam po svoje kakšen nov recept. V veliko zadovoljstvo mi je postreči obed za mojo družino in moram reči, da so vedno zadovoljni. Prepričana sem, da se z nekaj truda da doseči pestrost in raznolikost obrokov. Poleg kuhanja imam rada gibanje v naravi, veliko tečem, saj so traili moja strast. V največji ponos sta mi pa moji dve hčeri.

Dodaj odgovor