Sočne rezine z mangom
Sočne rezine z mangom, kot že ime pove, so sveže in primerne za pripravo v toplih dneh. Odličen okus manga se lepo čuti v biskvitu, glazura, oziroma preliv z limono pa doda svežino in sočnost.
Pripomočki za pripravo sočnim rezin z mangom
- pekač dimenzije 27 cm x 19 cm (lahko tudi kakšen centimeter manjši)
Sestavine za pripravo sočnih rezin z mangom
za 12 kosov
za testo
- 150 g večnamenske moke
- ščepec soli
- žlička pecilnega praška
- 80 g sladkorja
- 50 g masla
- 200 g vloženega manga
- 2 rumenjaka
- 1 žlica vanilijevega ekstrakta
- 1,5 žlice mangovega sirupa
za preliv
- 75 g sladkorja v prahu
- 1 velika žlica sveže iztisnjenega soka limone
- 1 naribana lupinica ene bio limone
za pekač
- žlička olja za premaz
Postopek priprave sočnih rezin z mangom
Maslo stopimo. V primerni skledici skupaj premešamo sladkor, stopljeno maslo in 2 rumenjaka.
V drugi skledici s paličnim mešalnikom pretlačimo krhlje manga in dodamo vanilijev ekstrakt. V večjo skledo presejemo moko, rahlo solimo, dodamo žličko pecilnega praška in premešamo.
K suhim sestavinam najprej primešamo zmes sladkorja, masla in rumenjakov. Rahlo zagrebemo, nato dodamo še pretlačen mango. Mešamo kar z lopatko.
Na koncu dodamo še mangov sirup, da je testo za sočne rezine z mangom primerno tekoče.
Pripravimo si pekač in ga premažemo z žličko olja. Maso vlijemo v pekač. Pečico nastavimo na 175 stopinj Celzija. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo okrog 25 minut.
Ko je biskvit pečen, počakamo da se ohladi. Medtem si pripravimo glazuro. Sladkor v prahu, žlico limoninega soka in naribano limonino lupinico premešamo skupaj in prelijemo, oziroma prevlečemo po ohlajenem pecivu. Pri tem si pomagamo s hrbtno stranjo žlice.
Tako pripravljene sočne rezine z mangom postavimo v hladilnik za 2 uri, nato pa jih lahko ponudimo. Naj tekne!