Ajdovi piškoti z rožičevo moko – veganski
Print Friendly, PDF & Email

Ajdovi piškoti so primerni za tiste, ki ne smejo glutena, jajc in kravjega mleka. So zelo hitro narejeni zato jih zelo rada naredim za obiske ali za otroke oziroma tiste, ki ne smejo veliko sladkorja, saj je rožič sladek nadomestek kakava.

Ajdovi piškoti z rožičevo moko - veganski

Pripomočki za ajdove piškote z rožičevo moko:

  • žlica
  • skodelica
  • posoda za mešanje
  • silikonska podloga za peko piškotov ali papir za peko

Sestavine ajdovih piškotov z rožičevo moko:

  • Ajdovi piškoti z rožičevo moko - veganski1 skodelica ajdove moke
  • 1/3 skodelice rožičeve moke
  • ½ skodelice riževega napitka
  • ½ skodelice mineralne vode
  • 1 žlička vinskega kamna
  • 1 žlička cimeta
  • list stevie ali 2 žlici sladila

 Postopek priprave ajdovih piškotov z rožičevo moko:

Vzamemo posodo za mešanje, ki jo postavimo na pult. V njo nasujemo suhe sestavine. List stevie narežemo oziroma zdrobimo. Če tega nimamo dodamo 2 žlici sladila.

Ajdovi piškoti z rožičevo moko - veganski

Postopoma dodajamo rižev napitek in mineralno vodo ter z žlico zmešamo. Zmes mora biti bolj lepljiva, kar je prav.

Ajdovi piškoti z rožičevo moko - veganski

Zmes polagamo z žlico na peki papir ali na silikonsko podlago. Žlico lahko pomočimo tudi v kozarec vode, da se lažje oblikujejo kupčki. Piškote pečemo 15 minut v ventilacijski pečici na 170 stopinjah Celzija. Sama jih pustim še 10 min v ugasnjeni pečici.

Ajdovi piškoti z rožičevo moko - veganski

Jaz piškote svojim gostom ponudim ob ječmenovi kavici.
Zdravo sladkanje vam želim!

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4.5]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor