Prikupne rožice s sojino bolognese omako
Omaka bolognese je mesna omaka, ki se odlično prileže k testeninam. Za vse tiste, ki ne jedo mesa, pa predstavljam prikupne rožice s sojino bolognese omako, ki bo navdušila tudi ljubitelje mesa!
Pripomočki za pripravo rožic s sojino bolognese omako:
- pekač
- ponev
- kuhalnica
- ribežen
- nož
- zajemalka
Sestavine za pripravo rožic s sojino bolognese omako:
- 250 g testenin tagliatelle (rezanci)
- 100 g sojinega drobljenca
- 300 ml paradižnikove mezge
- 2 stroka česna
- sol
- poper
- timijan
- bazilika
- 50 g naribanega parmezana
Postopek priprave rožic s sojino bolognese omako:
V ponvi zavremo 300 ml vode in vanjo stresemo sojin drobljenec. Ponev odstavimo iz ognja in pustimo sojo, da se napije vode in napihne. Lahko uporabimo tudi jušno osnovo.
V drugi ponvi prepražimo česen na olivnem olju ter vanj damo paradižnikovo mezgo. Dodamo timijan, baziliko in še nekaj časa kuhamo. Omako solimo in popramo.
Nato postavimo testenine v pekač (jaz majhnega nimam zato malce improviziram). Spodaj ni potrebno dodajati olja. Testenin ne kuhamo, ker bi izgubile obliko.
Sedaj, ko je omaka pripravljena, ji dodamo sojin drobljenec ter še malo pokuhamo.
Omako prestavimo iz ognja in začnemo s polivanjem testenin. Pazimo, da vse testenine polijemo, ker se kuhajo v pečici.
Prikupne rožice s sojino bolognese omako potresemo s parmezanom, ki smo ga naribali in damo v pečico za približno 20 minut na 180 °C.
Prikupne rožice s sojino bolognese omako vzamemo iz pečice in pustimo nekaj minut, da se ohladijo. Nato postrežemo.
Dober tek!