Prikupne rožice s sojino bolognese omako
Print Friendly, PDF & Email

Omaka bolognese je mesna omaka, ki se odlično prileže k testeninam. Za vse tiste, ki ne jedo mesa, pa predstavljam prikupne rožice s sojino bolognese omako, ki bo navdušila tudi ljubitelje mesa!

Prikupne rozice s sojino bolognese omako (13)

Pripomočki za pripravo rožic s sojino bolognese omako:

  • pekač
  • ponev
  • kuhalnica
  • ribežen
  • nož
  • zajemalka

Sestavine za pripravo rožic s sojino bolognese omako:

  • Prikupne rozice s sojino bolognese omako (1)250 g testenin tagliatelle (rezanci)
  • 100 g sojinega drobljenca
  • 300 ml paradižnikove mezge
  • 2 stroka česna
  • sol
  • poper
  • timijan
  • bazilika
  • 50 g naribanega parmezana

Postopek priprave rožic s sojino bolognese omako:

V ponvi zavremo 300 ml vode in vanjo stresemo sojin drobljenec. Ponev odstavimo iz ognja in pustimo sojo, da se napije vode in napihne. Lahko uporabimo tudi jušno osnovo.

Prikupne rozice s sojino bolognese omako (3)

V drugi ponvi prepražimo česen na olivnem olju ter vanj damo paradižnikovo mezgo. Dodamo timijan, baziliko in še nekaj časa kuhamo. Omako solimo in popramo.

 

Prikupne rozice s sojino bolognese omako (4)

Nato postavimo testenine v pekač (jaz majhnega nimam zato malce improviziram). Spodaj ni potrebno dodajati olja. Testenin ne kuhamo, ker bi izgubile obliko.

Prikupne rozice s sojino bolognese omako (5)

Sedaj, ko je omaka pripravljena, ji dodamo sojin drobljenec ter še malo pokuhamo.

Prikupne rozice s sojino bolognese omako (6)

Omako prestavimo iz ognja in začnemo s polivanjem testenin. Pazimo, da vse testenine polijemo, ker se kuhajo v pečici.

Prikupne rozice s sojino bolognese omako (7)

Prikupne rožice s sojino bolognese omako potresemo s parmezanom, ki smo ga naribali in damo v pečico za približno 20 minut na 180 °C.

Prikupne rozice s sojino bolognese omako (9)

Prikupne rožice s sojino bolognese omako vzamemo iz pečice in pustimo nekaj minut, da se ohladijo. Nato postrežemo.

Nasvet
Sojin drobljenec je odličen nadomestek za tiste, ki ne jedo mesa. Z njim lahko pripravimo pravo bolognese omako, lasagne in vse ostale mesne jedi.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Sandran

Naj se na kratko predstavim ... Moje ime je Sandra in sem Primorka :) Že, kot otrok sem rada mami pomagala v kuhinji, no takrat je to bilo le packanje, ampak kljub temu, sem v tem uživala. Z mamo sva imeli majhno kuhinjo in seveda velikokrat ni bilo prostora, da bi pripravili kaj posebnega. Zato sem si vedno govorila "ko bom velika, bom imela veliko kuhinjo" in željo sem si tudi izpolnila. Ne morem zdaj reči, da imam zelo veliko kuhinjo, vendar imam veliko prostora za moj hobby. Uživam v pripravi hrane, prebiranju receptov, pripravi menijev itd. Najbolj pa uživam, ko družinski člani ali prijatelji pohvalijo jed in s tem je ves trud poplačan :) Želim vam veliko užitkov ob prebiranju svojih receptov!

Dodaj odgovor