Najbolj enostavna torta – jaffa torta
So dnevi, ko nujno potrebujemo nekaj sladkega, vendar se nam enostavno ne ljubi prižigati pečice. V takih dnevih so več kot dobrodošli recepti brez pečenja.
Najbolj enostavna torta – jaffa torta – pripomočki:
- posoda za miksanje
- ročni mešalec
- podloga za torto ali večji plitvi krožnik
- obod za torto (ni nujno)
- žlica
Najbolj enostavna torta – jaffa torta – sestavine:
Sestavine so za tortni model premera 22 cm
- 600 ml sladke smetane za stepanje
- 1 zavitek Dr. Oetker vanilijeve kreme za torto
- 500 g maskarpone sira
- 4 žlice sladkorja
- 1 vanilin sladkor
- 300 g jaffa keksov (po želji lahko tudi kakšni drugi keksi)
- sestavine za okrasitev torte, prosta izbira: mleti orehi, kokosova moka, ostružki črne in bele čokolade, mrvice …
Najbolj enostavna torta – jaffa torta – postopek:
V posodo za miksanje prelijemo sladko smetano in dodamo zavitek Dr. Oetker vanilijeve kreme, 4 žlice sladkorja in vanilin sladkor. Vse skupaj zmiksamo z ročnim mešalcem.
Ko sta se smetana in krema zgostili, dodamo 500 g maskarpone sira. Vse skupaj zmiksamo, da dobimo trdo in kompaktno kremo.
Pripravimo si podstavek za torto, nanj položimo obod za torto in na dno naložimo prvi sloj jaffa keksov. Med keksi bo prazen prostor, nič hudega, tako je v redu. Čez kekse premažemo prvi sloj kreme.
Postopek ponovimo s tremi sloji keksov. Zadnja, vrhnja plast naj bo krema.
Torto prestavimo v hladilnik, najbolje čez noč. Sestavine se bodo prepojile, krema pa strdila.
Prijetno sladkanje!