Pečeni piščanec v marinadi
Print Friendly, PDF & Email

Pečeni piščanec v marinadi, je hrustljava in slastna pojedina, ki bo ob nedeljskem kosilu nepogrešljiva. Postopek dela je preprost, v samo 1 uri boste imeli čudovito kosilo, ki zadostuje za 4 – 5 oseb. K tako slastnemu kosilu postrezite še krompir “dobre gospodinje”.

Pečeni piščanec v marinadi-0003

Pečeni piščanec v marinadi – pripomočki:

  • pekač
  • velika jušna žlica
  • mala jušna žlica
  • pečica

Pečeni piščanec v marinadi – sestavine:

  • 1 celi piščanec
  • začimbe ( žafran, origano, rdeča mleta paprika, vegeta (lahko tudi domača), muškatni orešček, bazilika, poper)
  • 1 dl olja
  • sol

Pečeni piščanec v marinadi – postopek:

V pekač vlijemo okoli 1 dl olja in dodamo po polovico male čajne žličke vsake od naštetih začimb.

Pečeni piščanec v marinadi

Začimbe in olje dobro premešamo in v narejeno zmes povaljamo očiščenega in posoljenega celega piščanca.

Pečeni piščanec v marinadi

Pečeni piščanec v marinadi

Postavimo v pečico, segreto na 180 °C in pečemo 30 minut.

Pečeni piščanec v marinadi

Po poteku tega časa piščanca obrnemo na drugo stran in pečemo še 25 minut.

Pečeni piščanec v marinadi

Piščanca obrnemo še enkrat in pečemo preostalih 5 minut, da bo skorja enako hrustljava z obeh strani. Piščanec v marinadi je pečen. Prestavimo ga na servirni krožnik ter polijemo s polovico marinade.

Pečeni piščanec v marinadi

Pečeni piščanec v marinadi

Drugo polovico marinade lahko uporabite kot osnovo za vročo omako na hitro.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.7]

Dodaj odgovor