Pečeni piščanec v marinadi
Pečeni piščanec v marinadi, je hrustljava in slastna pojedina, ki bo ob nedeljskem kosilu nepogrešljiva. Postopek dela je preprost, v samo 1 uri boste imeli čudovito kosilo, ki zadostuje za 4 – 5 oseb. K tako slastnemu kosilu postrezite še krompir “dobre gospodinje”.
Pečeni piščanec v marinadi – pripomočki:
- pekač
- velika jušna žlica
- mala jušna žlica
- pečica
Pečeni piščanec v marinadi – sestavine:
- 1 celi piščanec
- začimbe ( žafran, origano, rdeča mleta paprika, vegeta (lahko tudi domača), muškatni orešček, bazilika, poper)
- 1 dl olja
- sol
Pečeni piščanec v marinadi – postopek:
V pekač vlijemo okoli 1 dl olja in dodamo po polovico male čajne žličke vsake od naštetih začimb.
Začimbe in olje dobro premešamo in v narejeno zmes povaljamo očiščenega in posoljenega celega piščanca.
Postavimo v pečico, segreto na 180 °C in pečemo 30 minut.
Po poteku tega časa piščanca obrnemo na drugo stran in pečemo še 25 minut.
Piščanca obrnemo še enkrat in pečemo preostalih 5 minut, da bo skorja enako hrustljava z obeh strani. Piščanec v marinadi je pečen. Prestavimo ga na servirni krožnik ter polijemo s polovico marinade.
Drugo polovico marinade lahko uporabite kot osnovo za vročo omako na hitro.
Dober tek!