Pica burek
V zadnjih letih je pri nas zelo popularen Pica burek. Zakaj, si ga ne bi za spremembo naredili sami doma?
Pripomočki za pri pripravo Pica bureka:
- 2 posodi
- ribežen
- žlica
- valjar
Sestavine za pripravo Pica bureka:
Vlečeno testo:
- 200g moke
- par kapljic kisa
- 1-2 dl mlačne vode
- olje
Nadev:
- približno 1/3 paradižnika iz tube ali pasiran paradižnik
- cca 1/2 dl vode
- 150 g posebne salame(npr. Poli) ali šunke
- pločevinka šampinjonov
- origano
Navodila za pripravo Pica bureka:
V posodo damo moko, kis in mlačno vodo ter zgnetemo v testo,ki naj bo manj gosto kot za npr. kruh. Testo damo v posodo in ga premažemo z oljem ter pustimo počivati.Testo naj počiva vsaj pol ure, lahko pa tudi dlje.
V drugi posodi zmešamo paradižnik iz tube, vodo in origano. Zraven damo sesekljane šampinjone iz pločevinke in naribano salamo. Vse skupaj premešamo.
Testo damo na pomokano površino-sama vedno delam na prtu. Testo pomokamo in ga razvaljamo čim bolj na tanko.
Po vrhu polijemo malo olja in ga razmažemo po celotni površini. Testo še malo razvlečemo z rokami. Nadevamo nadev in zvijemo (glej slike spodaj).
Nato testo odrežemo in zvijemo v zvitek ter predenemo v pekač. Pečemo na 180°C približno 20min, oziroma dokler niso lepo zapečeni.
Dober tek.