Pica burek
Print Friendly, PDF & Email

V zadnjih letih je pri nas zelo popularen Pica burek. Zakaj, si ga ne bi za spremembo naredili sami doma?

Pica burek (6)

Pripomočki za pri pripravo Pica bureka:

  • 2 posodi
  • ribežen
  • žlica
  • valjar

Sestavine za pripravo Pica bureka:

Vlečeno testo:

  • 200g moke
  • par kapljic kisa
  • 1-2 dl mlačne vode
  • olje

Nadev:

  • približno 1/3 paradižnika iz tube ali pasiran paradižnik
  • cca 1/2 dl vode
  • 150 g posebne salame(npr. Poli) ali šunke
  • pločevinka šampinjonov
  • origano

Navodila za pripravo Pica bureka:

V posodo damo moko, kis in mlačno vodo ter zgnetemo v testo,ki naj bo manj gosto kot za npr. kruh. Testo damo v posodo in ga premažemo z oljem ter pustimo počivati.Testo naj počiva vsaj pol ure, lahko pa tudi dlje.

Pica burek (8)

V drugi posodi zmešamo paradižnik iz tube, vodo in origano. Zraven damo sesekljane šampinjone iz pločevinke in naribano salamo. Vse skupaj premešamo.

Pica burek

Testo damo na pomokano površino-sama vedno delam na prtu. Testo pomokamo in ga razvaljamo čim bolj na tanko.

Pica burek (7)

Po vrhu polijemo malo olja in ga razmažemo po celotni površini. Testo še malo razvlečemo z rokami.  Nadevamo nadev in zvijemo (glej slike spodaj).

Pica burek (3)

Pica burek (4)

Nato testo odrežemo in zvijemo v zvitek ter predenemo v pekač. Pečemo na 180°C približno 20min, oziroma dokler niso lepo zapečeni.

Pica burek (5)

Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4.5]

Dunja

Sem Dunja, ena izmed avtoric receptov na oblizniprste.si. Rada ustvarjam, poleg kuhanja in peke rada tudi šivam in kvačkam. Večino svojega časa pa posvečam svojima sinovoma, s katerima najraje skupaj pripravljamo sladice. Pa dober tek in prijetno sladkanje ;)

Dodaj odgovor