Korenčkov čips
Print Friendly, PDF & Email

Korenčkov čips je drugačna oblika slastnega čipsa, katerega vedno radi grizljamo. Korenja je trenutno v izobilju in zakaj si ne bi pripravili čipsa, na precej bolj zdrav in okusen način. 🙂 Najslajši je tisti iz domačega vrta. Lahko ga pečemo v pečici, ali pa ga cvremo na olju, ali masti. Priprava je res zelo enostavna in vzela vam bo zelo malo časa.

korenckov-cips-6

Korenčkov čips – pripomočki:

  • kuhinjska pečica
  • štedilnik
  • skleda
  • žlica
  • ponev
  • papir za peko
  • pekač
  • oster nož, ali lupilec zelenjave
  • deska za rezanje
  • papirnate brisačke
  • krožnik za odlaganje
  • lopatica za pobiranje cvrtja

Korenčkov čips – sestavine:

Za 2 osebi, oz. na 4 korenčke:

  • 4 korenčki
  • žlica pšeničnega zdroba ali koruzne moke
  • žlica drobtinic
  • olje za cvrtje ali svinjska mast
  • žlica olivnega olja, po želji

Korenčkov čips – postopek:

Korenček dobro operemo, ter mu odrežemo zelene dele.

korenckov-cips

Na deski za rezanje, z ostrim nožem, korenček narežemo na tanke rezine, debeline približno 1 – 2 mm. Lahko ga narežemo oz. nastrgamo, tudi z lupilcem zelenjave, tako bodo rezine tanjše in bolj enakomerne.

korenckov-cips-1 Narezan korenček stresemo v skledo. Dodamo mu pšenični zdrob, ali koruzno moko in drobtinice.

korenckov-cips-2

Z rokami vse skupaj premešamo oz. premečemo, da se drobtinice in pšenični zdrob prime na korenčkove rezine.

korenckov-cips-3

Lahko ga pečemo na 2 načina, v pečici, ali pa ga cvremo na olju. Oba načina sta zelo okusna.

Za pripravo v pečici: Pripravimo pekač, ki ga obložimo s papirjem za peko, ter nato nanj zlagamo rezine korenčka. Pazimo, da se rezine ne prekrivajo, saj se bodo tako lepše spekle. Če želite, ga lahko rahlo pokapate z olivnim oljem. Korenčkov čips pečemo v ogreti pečici, 10 – 12 minut, pri 180°C.

korenckov-cips-4

Za cvrto pripravo: V ponev zlijemo olje ali damo mast, toliko, da dobro prekrije dno, za vsaj en cm. Počakamo, da se dovolj segreje in rezine polagamo v vroče olje.

korenckov-cips-5

Pripravimo krožnik, obložen s papirnatimi brisačkami. Korenček cvremo minuto do dve. Ko je pečen, ga z lopatico za pobiranje cvrtja odlagamo na papirnate brisačke. Solimo ga po okusu.

 

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor