Ana Kersnik Žvab – Jabolčni muffini brez glutena
Print Friendly, PDF & Email

V stik smo stopili tudi z Ano Kersnik Žvab, ki je mednarodno priznana jogistka z večletnimi izkušnjami v jogi kot izvajalka, mentorica in inštruktorica. Je tudi vaditeljica aerobike, pilatesa, manekenka, fotomodel in plesalka. Najprej je napisala knjigo Joga za nosečnice, ki jo posvetila vsem bodočim mamicam. Zaradi povpraševanja je sledilo nadaljevanje z naslovom Joga mami in dojenček. V letu 2017 pa je izdala tudi svojo novo uspešnico Srčna joga.

Ana pa je tudi mamica. In kot mama se je srečala s povsem novim izzivom, njen dve leti in pol stari sin Jaka ima namreč celiakijo in laktozno intoleranco, zaradi česar so morali dodatno prilagodili celotno prehrano. Vedno več ljudi se srečuje s celiakijo in zato Ana želi na nek način opozoriti na to, vse bolj pogosto težavo in z nami deliti enega izmed njenih najljubših receptov za jabolčne mafine brez glutena in laktoze.

Muffini so zelo dobri in čudoviti za posladkat v prazničnem času. Pojedli smo jih 1,2,3 🙂 . Priprava je enostavna, s sestavinami, ki jih ima večina doma.

Jabolčni muffini brez glutena po receptu Ane Kersnik Žvab.

Za jabolčne muffine brez glutena po receptu Ane Kersnik Žvab boste potrebovali:

  • 1,5 lončka ajdove moke (cca. 135 g)
  • 1 lonček sladkorja  (cca. 150 g)
  • 0,5 lončka olj (cca. 1 dl)
  • 2 žlici pecilnega praška (1 vrečka)
  • 2 naribani jabolki
  • 0,2 dl jabolčnega soka
  • 2 jajci
  • 1 žličko cimeta

Potrebovali boste še:

  • pekač za muffine (12 kosov)
  • papirnate posodice za muffine (po želji)
  • 2 posodi za mešanje
  • električni mešalnik
  • žlica za mešanje
  • strgalnik za jabolka
  • pečica

Ana Kersnik Žvab jabolčne muffine brez glutena pripravi takole:

Najprej prižgemo pečico na 180°C (klasična pečica).

Penasto zmešamo sladkor in jajca.

Postopoma dodamo ajdovo moko, olje, cimet in pecilni prašek ter ves čas mešamo. Nato dodamo še jabolčni sok in naribani jabolki.

Maso z zajemalko nadevamo v papirnate modelčke, ki ji pred tem položimo v pekač za muffine.

Pečemo jih, v ogreti pečici na 180 °C (klasična pečica) približno 30 minut.

Malo pred koncem peke jih po želji poslujemo s čokoladnimi mrvicami ali, kot svetuje Ana, naredimo barvito peno iz smetane brez glutena in laktoze in z njo okrasimo ohlajene muffine.

Fotografija: Ana Kersnik Žvab

Dober tek 🙂

Ocena:
Skupaj: 19 Povprečno: 4.6]

Sandra

Obožujem peko in ustvarjanje v kuhinji - sicer, če bi to povedali moji mami oziroma moji celi družini 5 let nazaj bi se vam smejali :). Rada odkirvam nove okuse, nove sladice in z njimi presenetim domače in prijatelje. Čokoholik, nora na kokos, pa še kaj bi se našlo :).

Dodaj odgovor