Testo za pico iz kvinoje
Ste spet na dieti in vam neizmerno diši slastna pica? To se meni redno dogaja. Zato sem našla enega boljših približkov navadni pici iz bele moke, ob katerem lahko uživa vsakdo, ki si želi jesti zdravo. Pica iz kvinoje je prava poslastica tudi na izgled, tako da boste brez problema prelisičili svoje oči in možgane v misel, da jeste slastno, kalorij polno hitro hrano. Brez slabe vesti.
Testo za pico iz kvinoje – pripomočki:
- posoda
- čajna žlička
- oster nož
- pekač
- ponev
- električni mešalnik
- cedilo
Testo za pico iz kvinoje – sestavin:
(za 2 osebi)
- 150 g surove kvinoje
- 2 kozarca vode
- 1 strok česna
- žlička soli
- bazilika in origano (sveža ali posušena)
- žlička olivnega olja
Testo za pico iz kvinoje – priprava:
Odmerite kvinojo in jo sperite pod vodo.
V posodi zavrite 2 kozarca vode in dodajte kvinojo. Pustite namakati 30 minut.
Medtem sesekljajte česen. Lahko na malo večje kose.
Odlijte vodo in kvinojo splaknite.
V mešalnik stresite kvinojo z vsemi ostalimi sestavinami in dodajte 100 ml vode.
Miksajte toliko časa, da bo masa popolnoma gladka.
Na zmernem ognju segrejte ponev in dolijte malo olja. Vanjo vlijte maso.
Pecite toliko časa, da maso lahko obrnete kot palačinko (okoli na eni strani 7 minut), nato še na drugi strani do zlato rjave barve.
Postavite testo na peki papir in ga obložite s čimer vam srce poželi. Jaz po navadi na testo pico iz kvinoje položim dimljenega lososa in veganski sir. Če se gremo zdravo, se gremo zdravo, kajne?
Pecite v navadni pečici 8-10 minut na 220 °C.
Dober tek!