Testenine s čemaževim pestom in mandlji
Print Friendly, PDF & Email

Testenine s čemaževim pestom in mandlji so lahek in prehransko bogat obrok, katerega priprava je enostavna, prihrani nam čas in pomaga ohranjati zdravje.

testenine- s-cemazevim-pestom-3

Testenine s čemaževim pestom in mandlji – pripomočki:

  • lonec za kuhanje testenin
  • cedilo za testenine
  • servirna žlica za mešanje

Testenine s čemaževim pestom in mandlji – sestavine:

(za 2 osebi)

Testenine s čemaževim pestom in mandlji – postopek priprave

Če imate v hladilniku že pripravljen čemažev pesto z mandlji je odlično kosilo gotovo v trenutku. V slani vodi “al dente” skuhate testenine po lastni izbiri, jih precedite in stresite nazaj v lonec kjer so se kuhale. Dodajte lonček pesta in premešajte.

testenine- s-cemazevim-pestom-1

testenine- s-cemazevim-pestom-2

O sestavinah in prehranski vrednosti
Čemaž zaradi velike vsebnosti klorofila pomaga pri učinkovitem čiščenju telesa. V kombinaciji z mandlji, parmezan in oljčnim oljem pa ste dobili prehransko uravnotežen obrok, ki vsebuje vsa makro hranila. Testeninam, ki imajo sicer visok glikemični indeks pa ste z dodatkom tako sestavljene omake znižali glikemični indeks do te mere, da je jed primerna tudi za diabetike.  Da bo vaše telo  iz tako sestavljenega obroka resorbiralo kar največ pa obroku dodajte še ribo. Ribe vsebujejo veliko zdravih omega 3 maščobnih kislin in vitamina D, le ta pa bo pomagal vgraditi kalcij, ki ga je v čemažu res veliko.

skusa-in-pesto

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Irena Franić

Kuhanje in kreiranje novih receptov, uživanje ob dobro pripravljenem obroku v prijetni družbi. Vse to mi daje pravo energijo in dobro se počutim v svoji koži. Moj »način življenja« bi rada delila z vami! Vesela bom, če boste iz tega čudovitega potovanja v magični svet kulinarike odšli bogatejši za kakšno koristno izkušnjo, ki vam bo kasneje v pomoč tudi v domači kuhinji.

Dodaj odgovor