Testenine s čemaževim pestom in mandlji
Print Friendly, PDF & Email

Testenine s čemaževim pestom in mandlji so lahek in prehransko bogat obrok, katerega priprava je enostavna, prihrani nam čas in pomaga ohranjati zdravje.

testenine- s-cemazevim-pestom-3

Testenine s čemaževim pestom in mandlji – pripomočki:

  • lonec za kuhanje testenin
  • cedilo za testenine
  • servirna žlica za mešanje

Testenine s čemaževim pestom in mandlji – sestavine:

(za 2 osebi)

Testenine s čemaževim pestom in mandlji – postopek priprave

Če imate v hladilniku že pripravljen čemažev pesto z mandlji je odlično kosilo gotovo v trenutku. V slani vodi “al dente” skuhate testenine po lastni izbiri, jih precedite in stresite nazaj v lonec kjer so se kuhale. Dodajte lonček pesta in premešajte.

testenine- s-cemazevim-pestom-1

testenine- s-cemazevim-pestom-2

O sestavinah in prehranski vrednosti
Čemaž zaradi velike vsebnosti klorofila pomaga pri učinkovitem čiščenju telesa. V kombinaciji z mandlji, parmezan in oljčnim oljem pa ste dobili prehransko uravnotežen obrok, ki vsebuje vsa makro hranila. Testeninam, ki imajo sicer visok glikemični indeks pa ste z dodatkom tako sestavljene omake znižali glikemični indeks do te mere, da je jed primerna tudi za diabetike.  Da bo vaše telo  iz tako sestavljenega obroka resorbiralo kar največ pa obroku dodajte še ribo. Ribe vsebujejo veliko zdravih omega 3 maščobnih kislin in vitamina D, le ta pa bo pomagal vgraditi kalcij, ki ga je v čemažu res veliko.

skusa-in-pesto

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Irena Franić

Pravilna dieta je »način življenja«, le tako je lahko uspešna na dolgi rok brez stresa in nenehnih odrekanj. Samo tako si lahko pridobimo zadostno količino energije in ohranimo svoje zdravje, da smo se sposobni spopadati z današnjim hitrim tempom in obveznostmi, ki jih nalaga življenje. Zato vedno razmišljam o tem kako z lastno žlico ohraniti svoje zdravje in dobro počutje z veliko mero hedonizma in ekonomičnim pristopom v gospodinjstvu. Okusno pripravljeno hrano vedno jem počasi, tako je užitek večji in traja dlje, tako zadovoljim vse moje čute, zadovoljno pa je tudi moje telo. Hrana mi daje pravo energijo in dobro se počutim v svoji koži. Moj »način življenja« bi rada delila z vami! Vesela bom, če boste iz tega čudovitega potovanja v magični svet kulinarike odšli bogatejši za kakšno koristno izkušnjo, ki vam bo kasneje v pomoč tudi v domači kuhinji. Med mojimi recepti vas bo vedno čakal tudi komentar o prehranski vrednosti obroka. Tako boste vedeli, da ste jedli tudi zdravo (ne samo za Obliznit Prste). Kaj več pa boste seveda prebrali v knjigi . . . Z živili ravnajte gospodarno in predvsem spoštljivo saj imajo kot vsaka materija v vesolju svoje zakonitosti, energijo in namen. Spoštujte in ohranjajte kar vam je dano saj tako ohranjate tudi sebe.

Dodaj odgovor