Praženo zelje s čičeriko
Print Friendly, PDF & Email

Praženo zelje s čičeriko je lahka samostojna jed ali priloga k mesnim jedem. Pripravimo ga zelo hitro in je kot nalašč za “kosilo na hitro”, ko se vrnemo pozno iz službe in nam lakota in čas ne dopuščata dolge kuhe.

Praženo zelje s čičeriko – pripomočki:

  • večje cedilo
  • globoka ponev
  • kuhalnica

Praženo zelje s čičeriko – sestavine:

Sestavine so za 2 osebi (glavna jed) oz. 3-4 osebe (priloga).

  • 1 žlica maščobe (npr. kokosovo olje)
  • 500 g kislega zelja
  • 200 g čičerike
  • sol, poper (po okusu)
  • ščepec karija in kurkume
  • 1 lovorjev list

Praženo zelje s čičeriko – postopek:

Kislo zelje (domače ali iz trgovine) najprej operemo in odcedimo na cedilu.

V globoki ponvi segrejemo 1 žlico maščobe. Uporabimo tisto maščobo, ki jo uporabljamo tudi sicer. Ko je ponev segreta, dodamo odcejeno kislo zelje ter ga pražimo približno 4-5 minut in vmes večkrat premešamo. Nato dodamo 1 lovorjev list, ščepec karija in kurkume ter po okusu še sol in poper. Vse skupaj dobro premešamo, da se sestavine in okusi lepo povežejo med seboj.

Dodamo še 200 g čičerike iz konerve in pražimo še približno 5 minut, da se čičerika pogreje.

Praženo zelje s čičeriko postrežemo toplo ali hladno. Stvar okusa. Zraven lahko postrežemo mesne polpete z rižem ali kakšno drugo mesno jed ali na rezine narezano kruhovo štruco. Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.3]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor