Nasitna umešana jajčka z bučkami in tuno
Kako zelo sem vesela, da imam doma svoj vrt in vedno na pretek ogromno zdrave zelenjave. Še posebej bučke rastejo kot gobe po dežju in vsak dan odtrgam najmanj eno in jo shranim v hladilnik. Seveda si želim vse porabiti, vendar priznam, da včasih postane zelo monotono jesti samo bučke, bučke bučke. Zato vsakič sproti poskušam izumiti kakšen nov recept – hvala bogu, da se to zelenjavo lahko pripravi na toliko različnih načinov. En izmed hitrih in zdravih, ki jih obožujem, so nasitna umešana jajčka z bučkami in tuno.
Umešana jajčka z bučkami in tuno – pripomočki
- ni posebnih pripomočkov
Umešana jajčka z bučkami in tuno – sestavine
Za 1-2 osebi:
- 100 g čebule (sama rada uporabim mlado čebulico)
- 2 stroka česna
- 2 jedilni žlici olivnega olja
- 3 jajca
- 250 g bučk
- 80 g tune iz konzerve
- parmezan (količina po želji)
- začimbe po okusu (sol, poper, kurkuma, mleta paprika, ingver)
- par listkov sveže bazilike ali svežega peteršilja
Umešana jajčka z bučkami in tuno – postopek
Sesekljajte čebulo in jo popražite na olju. Dodajte česen in pustite toliko časa, da zadiši.
Vmes naribajte bučke in jih stresite v ponev. Čez dodajte svoje začimbe po okusu in vse skupaj dobro premešajte.
Malo zmanjšajte ogenj na štedilniku in pustite, da se vse skupaj par minut praži. Vmes malo premešajte in počakajte, da se bučke razpustijo.
Tuno odlijte in dodajte bučkam.
Ko vse skupaj dobro premešate, dodajte 3 jajca direktno v ponev ter znižajte temperaturo. Jaz sem ob izdelavi tega recepta imela veliko srečo in sem dobila en jajček z dvema rumenjakoma.
Jajca dobro vmešajte v bučke in čez nastrgajte parmezan.
Postrezite še toplo in okrasite s svežo baziliko ali peteršiljem.
Ta recept mi je res pri srcu, saj porabim bučke na zanimiv način: vsakič, ko ga pripravljam, se igram z njim. Enkrat dodam tuno, spet drugič slanino, tretjič popečem koščke piščanca. In tudi sir zamenjam, včasih dam parmezan, naslednjič ementaler in celo mocarelo.
Nasitna umešana jajčka z bučkami in tuno so super obrok za zajtrk ali večerjo ter celo kosilo, ob katerem si zraven privoščim ogromno skledo solate.