Hitri kokosovi piškoti brez moke in jajc
Spet mi je ‘padel cuker’ in ničesar ni bilo v hladilniku oziroma v omari. Odprla sem predal in gledala vse sestavine za peko, ki jih premorem. Nekaj na hitro bi, nekaj enostavnega, slastnega, a zdravega. Zavihala sem rokave in v manj kot minuti je nastal ta recept. Hitri kokosovi piškoti brez moke in jajc so narejeni zelo hitro in ne potrebujejo nikakršnega predznanja peke.
Hitri kokosovi piškoti brez moke in jajc – pripomočki
- blender
Hitri kokosovi piškoti brez moke in jajc – sestavine
Za 18 piškotov:
- 200g kokosove moke
- 150 ml kokosovega mleka iz pločevinke
- 200 ml mandljevega mleka
- 60 g medu (za vegansko različico zamenjajte s kokosovim sladkorjem ali drugim sladilom)
- 1 čajna žlička indijskega trpotca (psilium)
- 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
- ¼ čajne žličke soli
Hitri kokosovi piškoti brez moke in jajc – priprava:
Segrejte pečico na 160 °C, klasično.
V blender stresite indijski trpotec (psilium), kokosovo mleko, mandljevo mleko, med, vaniljev ekstrakt, sol in ¾ kokosove moke.
Mešajte, dokler masa ne postane gladka.
Zlijte maso v plastično posodo in na roke vmešajte preostalo kokosovo moko.
Zmočite si roke ter na pekač, obložen s peki papirjem, začnite zlagati krogle, ki jih oblikujete v dlaneh. Sploščite jih z rahlim pritiskom s prsti.
Pecite 30 minut, oziroma toliko časa, da se piškoti obarvajo zlato rumeno.
Hitri kokosovi piškoti brez moke in jajc so prava bomba zdravih maščob in, ker ne vsebujejo belega sladkorja, si jih lahko privoščimo tudi, ko smo na dieti. Med drugim pa nas psilium zelo nasiti, zato lahko te piškote jemo brez slabe vesti. V hladilniku v zaprti posodi bodo zdržali kar nekaj dni, lahko pa jih tudi zamrznete za dni, ko vam ‘pade cuker’.