Hitre paprike, polnjene z mehkim kozjim sirom
Obožujem kuhati enostavno in zdravo hrano, še posebej, če je noro okusna. Zato so hitre paprike, polnjene z mehkim kozjim sirom ena mojih najljubših jedi, ki jo lahko jem samostojno ali pa kot prilogo ribam ali mesu. Sladke, sočne, kremaste, svežega in polnega okusa, kaj več bi si še lahko želela?
Paprike, polnjene z mehkim kozjim sirom – pripomočki:
- pečica in pekač v velikosti pečice
Paprike, polnjene z mehkim kozjim sirom – sestavine
Za 2-3 porcije:
- 3 paprike
- 3 jušne žlice olivnega olja
- 125 g mehkega kozjega sira (uporabite lahko tudi navadnega)
- ščepec soli
- čajna žlička nasekljanega drobnjaka
- pol čajne žličke česna v prahu
- šop sveže bazilike
Hitre paprike, polnjene z mehkim kozjim sirom – priprava:
Segrejte pečico na 200 °C, klasično.
Paprike prerežite na pol in odstranite semena. Pecljev ni potrebno odstraniti, saj so v pomoč pri pečenju, da paprike ohranijo svojo obliko.
Paprike postavite na pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem. Pokapajte jih z malo olivnega olja in čez potresite česen v prahu. Pekač položite v pečico za 30 minut.
Kozji sir narežite na 6 enakih delov ter ga položite v paprike, ko ste jih vzeli iz pečice.
Pekač dajte nazaj v pečico za nadaljnjih 5 minut, da se sir malo stopi in zmehča. Ko vzamete paprike ven, jih še malo pokapajte z oljem, čez pa potresite malo soli in drobnjaka.
Vse skupaj okrasite z listi sveže bazilike in postrezite.
Hitre paprike, polnjene z mehkim kozjim sirom so zelo enostavne za pripravo in zaradi vsestranskosti okusov so lahko na vašem meniju skozi celo leto. Postrezite jih z veliko skledo solate, ali pa le kot prilogo drugim jedem. Za še bolj nasiten obrok lahko paprike napolnite tudi z mletim mesom, slanino ali celo ajdovo kašo in kvinojo. Zelo dobro pa pašejo tudi kot jed na pikniku. Verjamem, da bodo teknile vsem pri mizi.