Hitre paprike, polnjene z mehkim kozjim sirom
Print Friendly, PDF & Email

Obožujem kuhati enostavno in zdravo hrano, še posebej, če je noro okusna. Zato so hitre paprike, polnjene z mehkim kozjim sirom ena mojih najljubših jedi, ki jo lahko jem samostojno ali pa kot prilogo ribam ali mesu. Sladke, sočne, kremaste, svežega in polnega okusa, kaj več bi si še lahko želela?

Hitre paprike, polnjene z mehkim kozjim sirom

Paprike, polnjene z mehkim kozjim sirom – pripomočki:

  • pečica in pekač v velikosti pečice

Paprike, polnjene z mehkim kozjim sirom – sestavine

Za 2-3 porcije:

  • 3 paprike
  • 3 jušne žlice olivnega olja
  • 125 g mehkega kozjega sira (uporabite lahko tudi navadnega)
  • ščepec soli
  • čajna žlička nasekljanega drobnjaka
  • pol čajne žličke česna v prahu
  • šop sveže bazilike

Hitre paprike, polnjene z mehkim kozjim sirom – priprava:

Segrejte pečico na 200 °C, klasično.

Paprike prerežite na pol in odstranite semena. Pecljev ni potrebno odstraniti, saj so v pomoč pri pečenju, da paprike ohranijo svojo obliko.

Hitre paprike, polnjene z mehkim kozjim sirom

Paprike postavite na pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem. Pokapajte jih z malo olivnega olja in čez potresite česen v prahu. Pekač položite v pečico za 30 minut.

Hitre paprike, polnjene z mehkim kozjim sirom

Kozji sir narežite na 6 enakih delov ter ga položite v paprike, ko ste jih vzeli iz pečice.

Hitre paprike, polnjene z mehkim kozjim sirom

Pekač dajte nazaj v pečico za nadaljnjih 5 minut, da se sir malo stopi in zmehča. Ko vzamete paprike ven, jih še malo pokapajte z oljem, čez pa potresite malo soli in drobnjaka.

Hitre paprike, polnjene z mehkim kozjim sirom

Vse skupaj okrasite z listi sveže bazilike in postrezite.

Hitre paprike, polnjene z mehkim kozjim sirom

Hitre paprike, polnjene z mehkim kozjim sirom so zelo enostavne za pripravo in zaradi vsestranskosti okusov so lahko na vašem meniju skozi celo leto. Postrezite jih z veliko skledo solate, ali pa le kot prilogo drugim jedem. Za še bolj nasiten obrok lahko paprike napolnite tudi z mletim mesom, slanino ali celo ajdovo kašo in kvinojo. Zelo dobro pa pašejo tudi kot jed na pikniku. Verjamem, da bodo teknile vsem pri mizi.

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Nina Jesih

Sem umetnostna zgodovinarka ter kuratorka iz Ljubljane in zelo rada jem. Še posebej nezdravo hrano, zato jo poskušam usklajevati z zdravimi recepti in naravnimi rešitvami, s katerimi ohranjam fit telo in duha.

Dodaj odgovor