Golaž iz čičerike
V primeru, da želite bolj kakovostne in zdrave obroke, ali ste preprosto ljubitelj vegetarijanskih jedi svetujem, da sledite temu receptu.
Privoščite si zelo okusno in kakovostno kosilo. Naredite golaž iz čičerike. Ta čudovita jed na žlico zadostuje za 8 obrokov in jo postrežete brez kakršne koli priloge.
Golaž iz čičerike – pripomočki:
- deska in nož za rezanje
- večja posoda za kuhanje in praženje
- velika jušna žlica
Golaž iz čičerike – sestavine:
- 500 g čičerike
- 2 čebuli
- 2 sveži papriki
- 5 krompirjev
- 250 g narezanega paradižnika
- 2 veliki žlici narezanega svežega petršila
- 4-5 strokov česna
- kokosovo maslo
- sol
- poper
- Vegeta (priporočam: domača začimbna mešanica)
- 2 zelenjavni kocki (priporočam: domača zelenjavna jušna osnova)
- 1,5l vode
Golaž iz čičerike – postopek:
Pred začetkom priprave je potrebno čičeriko namočiti v 2-3 litre mrzle vode in pustiti čez noč v pokriti posodi.
Na segretem kokosovem maslu pražimo narezano čebulo, peteršilj, zelenjavne kocke in žlico vegete. Dodamo svežo in na manjše kose narezano papriko in česen,vse dobro premešamo in pražimo še 5 minut.
Dodamo narezan paradižnik premešamo na kratko pa dodamo odcejeno čičeriko, narezane večje kose krompirja, sol, poper in 1,5l vode.
V pokriti posodi na zmernem ognju kuhamo 60 minut in med kuhanjem občasno premešamo.
Po poteku tega časa je jed pripravljena. Pustimo, da se nekoliko ohladi in jo postrežemo.