Cvetača z drobtinicami
Print Friendly, PDF & Email

Cvetača z drobtinicami je zelo okusna jed, ki jo lahko jemo kot prilogo ali pa morda celo kot samostojno jed ob skledi solate. Kakorkoli jo bomo jedli, nam s pripravo ne bo vzela veliko časa. Cvetačo le skuhamo in posebej popravimo drobtinice, ki jim za še boljši okus dodamo malo mletih mandljev. Tako bo obrok tudi bolj zdrav. Poleg tega pa bo morda taka cvetača všeč tudi tistim, ki je sicer ne marajo preveč.

Cvetača z drobtinicami

Pripomočki za cvetačo z drobtinicami:

  • Ne potrebujemo posebnih pripomočkov.

Sestavine za cvetačo z drobtinicami:

Za 2 porciji:

  • 220 g cvetače
  • 2 žlici masla
  • 1 žlica krušnih drobtin
  • 1 žlička mletih mandljev
  • 1 žlička soli

Postopek za cvetačo z drobtinicami:

Cvetačo z drobtinicami začnemo pripravljati tako, da 220 g cvetače speremo pod tekočo vodo in obrežemo morebitne potemnele dele. Nato jo narežemo na koščke, velike približno 3-4 cm.

Cvetača z drobtinicami

Na štedilnik postavimo primerno veliko posodo, v katero nalijemo vodo in jo posolimo z 1 žličko soli. Ko voda zavre, vanjo stresemo narezano cvetačo.

Cvetača z drobtinicami

Cvetačo kuhamo okoli 15 minut na zmernem ognju – toliko, da je cvetača mehka, ne sme pa biti tako mehka, da bi začela zgubljati obliko. Ali je dovolj zmehčana, poskusimo z vilicami. Ko je cvetača kuhana, jo odcedimo v cedilu.

Cvetača z drobtinicami

V kozico damo 2 žlici masla in ga stopimo.

Cvetača z drobtinicami

K maslu vsujemo žlico drobtin in 1 žličko mletih mandljev. Premešamo in na zmernem ognju pražimo par minutk. Pazimo, da temperatura ni previsoka, saj bi se nam drobtine lahko hitro zažgale, zato ves čas mešamo.

Cvetača z drobtinicami

Ko so drobtine prepražene, v kozico vsujemo kuhano cvetačo. Nežno premešamo.

cvetača z drobtinicami

Cvetača z drobtinicami je pripravljena za serviranje. Presujemo jo v skledo, v kateri jo bomo postregli in jo čimprej ponudimo, saj je najboljša topla, čeprav lahko jemo tudi hladno.

cvetača z drobtinicami

Dober tek!

Cvetača je okusna tudi kot:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor