Avokado v drobtinah in parmezanu – pečen v pečici
Print Friendly, PDF & Email

Hrustljavo zapečena skorja iz jajc, drobtin in parmezana na kremastem avokadu, zraven pa vaša najljubša omaka. Tako zgleda zdrav, izvrsten prigrizek ali del kosila.

Pripomočki za avokado v drobtinah in parmezanu – pečen v pečici:

  • papir za peko
  • pečica

Sestavine za avokado v drobtinah in parmezanu – pečen v pečici:

Za 1 osebo:

  • 1 večji avokado
  • 1 jajce
  • 50 g drobtin (če želimo LCHF verzijo, vzamemo bučne drobtine)
  • 40 g parmezana
  • česen v prahu
  • poper
  • sol

Omaka:

  • 2 žlici kisle smetane ali grškega jogurta
  • sol
  • česen v prahu

Postopek za avokado v drobtinah in parmezanu – pečen v pečici:

Dobro zrel avokado (najlažje to določimo na otip. Ko boste s prstom pritisnili na lupino avokada, se mora meso sadeža pod pritiskom prsta vdati) prerežemo na polovico in mu odstranimo koščico.

Sedaj avokado olupimo (dobro zrel sadež se bo zelo lepo lupil. Samo malo si pomagajmo z nožekom in lupina kar sama odstopa od mesa) in narežemo na poljubno velike kose. Jaz dobim iz enega avokada približno 12 koščkov. Pripravimo si jajce ter drobtine in riban parmezan. Lahko uporabimo klasične bele drobtine, če pa smo na LCHF prehrani, pa izberemo bučne drobtine.

Jajce dobro razžvrkljamo, solimo in popramo ter dodamo česen v prahu. V drugi posodici zmešamo drobtine ter parmezan.

Koščke avokada pomakamo najprej v jajce, nato v mešanico drobtin in parmezana ter jih polagamo na pekač, na katerega smo položili papir za peko.

Avokado pečemo v naprej ogreti klasični pečici na 190 °C 18 do 20 minut.

Med pečenjem naredimo omako. Le to lahko naredimo s poljubnimi sestavinami. Kisla smetana ali grški jogurt – oba se odlično podata k avokadu. Jaz sem vzela kislo smetano, katero sem rahlo posolila in dodala ščepec česna v prahu.
Ko je avokado v drobtinah in parmezanu pečen jed takoj, še vročo postrežemo. Če imamo to kot del kosila, lahko zraven pripravimo še kak dodatek iz mesa, rib ali celo mehiške takitose.

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor