Ovsena kaša z banano in orehi
Ko mi že povsem zmanjka idej kaj zajtrkovati, se običajno spomnim na ovseno kašo z banano in orehi. Priprava nam vzame približno 10-15 minut časa, sam zajtrk pa je okusen in nasiten. Ovseno kašo lahko pripravite tudi z drugim sadjem, a meni osebno je najljubša kombinacija z banano. Odlično izpade tudi s slivami, jabolki ali pa celo suhimi figami. Orehe pa lahko zamenjate z lešniki, mandlji ali pa jih izpustite. Pa poglejmo, kako se pripravi ta okusen in nasiten zajtrk z ovsenimi kosmiči, banano in orehi.
Pripomočki za pripravo ovsene kaše z banano in orehi:
- kozica
- merilnik tekočin in kuhinjska tehtnica
- kuhalnica
- nož in deska za rezanje
- štedilnik
Sestavine za ovseno kašo z banano in orehi:
Za 1 osebo
- 50 g ovsenih kosmičev
- 2,5 dl mleka
- 1 banana (ali drugo sadje)
- nekaj orehov (jaz sem uporabila cca.15-20 gramov)
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja z burbonsko vaniljo
- 1/4 čajne žličke cimeta
- 1 ščep limonine lupinice (jaz imam na zalogi kar posušeno, sicer naribajte malo sveže)
Postopek priprave ovsene kaše z banano in orehi
V kozico vlijemo mleko, ki mu dodamo vaniljev sladkor, cimet in limonino lupinico. Premešamo in počakamo, da se mleko segreje.
Ko se mleko segreje, malo preden zavre, vanj stresemo še ovsene kosmiče, premešamo in na zmernem ognju kuhamo 3-4 minute. Vmes občasno mešamo. Ta čas olupimo in narežemo banano (na poljubno velike kose) in grobo nasekljamo orehe. Po 3-4 minutah kuhanja ovsenih kosmičev, ovseni kaši dodamo še banano in nasekljane orehe, premešamo in pokuhamo še za nekaj sekund.
Nato pa ovseno kašo z banano in orehi denemo v skodelico ali globok krožnik in uživamo v okusnem zajtrku.
Dober tek!