Mlečni gres z belo čokolado
Vsi smo že kdaj jedli pšenični zdrob oziroma gres. Ponavadi smo nanj posuli kakav. Najboljši mlečni zajtrk. Meni pa je všeč različica, kjer ne rabiš nič kakava saj je že sam po sebi tako dober in sladek, prav zaradi vanilije in bele čokolade. Lahko si ga privoščite tudi za večerjo.
Mlečni gres z belo čokolado – pripomočki:
- lonček za kuhanje
- manjša posodica
- nož
- deska za rezanje
- žlica
- kuhalnica
Mlečni gres z belo čokolado – sestavine
(za 1 osebo)
- 350 ml mleka (lahko tudi kakšnega rastlinskega)
- 3 jedilne žlice pšeničnega zdroba (če imate radi redkejšo mešanico dodajte manj zdroba)
- 1 vanilin sladkor
- 1 čajna žlička vaniljevega sladkorja – bourbon
- 25 g bele čokolade
Mlečni zajtrk z belo čokolado – postopek:
Najprej segrejemo mleko, da zavre.
Med tem, v posodici zmešamo pšenični zdrob, vanilin sladkor in vanijev sladkor bourbon.
Čokolado narežemo na čim manjše koščke
in jo dodamo v posodo k ostalim sestavinam.
Ko mleko zavre, ga odstavimo in zmanjšamo temperaturo/plin na polovico. Vanj vmešamo vsebino posodice in ga postavimo nazaj na ogenj.
Kuhamo še približno 2 do 3 minute.
Okusen mlečni zajtrk z belo čokolado je pripravljen. Serviramo ga v globokem krožniku, da se med tem, ko jemo, počasi ohlaja.
Dober tek 🙂