Hiter angleški zajtrk
Zajtrk je najpomembnejši obrok, ki ga zaradi pomanjkanja časa pogosto preskočimo. Včasih nam tudi zmanjka idej, kaj bi naredili za zajtrk, saj jemo vsak dan podobno. Ena od idej za hiter ter predvsem nasiten obrok, ki vas bo okrepčal za preostanek dneva, je hiter angleški zajtrk. Zanj ne potrebujete niti veliko sestavin niti veliko časa, zato je super predvsem za tiste dni, ko nimamo preveč časa za pripravo obroka.
Pripomočki za angleški zajtrk:
- pekač
- peka papir
- pečica
- čajna žlička
- ponev
Sestavine za angleški zajtrk (za 2 osebi):
- 6 polnozrnatih toastov
- 6 majhnih kockic masla (velikost kockic: 1 cm)
- 6 jušnih žlic kisle smetane
- ščepet mlete sladke paprike, origana, popra in čilija
- 6 rezin slanine
- 6 majhnih kockic sira (velikost kockic: 2 cm)
- 2 jajci in malo oljčnega olja
Postopek za pripravo angleškega zajtrka:
Na peka papir položimo rezine toasta in na vsako postavimo kockico masla in kockico sira. Prekrijemo ju z rezino slanine.
Nato na slanino naložimo kislo smetano, ki jo po vrhu začinimo s poprom, čilijem, z origanom in mleto sladko papriko.
Po enakem principu obložimo tudi ostale rezine toasta. Postavimo jih v pečico, ki smo jo predhodno segreli na 180 stopinj Celzija. Pečemo, dokler se sir in kisla smetana ne stopita in postaneta zlato-rjava. Navadno se pečejo od 8 do 10 minut, odvisno od pečice. Tik preden so kruhki pečeni, v ponvi spečemo jajci. Pazimo, da na jajcu ne bo sluzi. Če ne veste, kako jo preprečiti, sledite receptu Jajce na oko brez sluzi. Ko so kruhki pečeni, jih damo na krožnik in po vrhu mednje položimo še pečeno jajce.
Tako se bo jajce na oko prijetno razlilo po zapečenih kruhkih in okusi slanine, jajčka, toasta in začimb se bodo mamljivo združili med seboj ter naše želodčke še kako nasitili ter poskrbeli, da bomo začeli dan siti in čili. Angleški zajtrk je pripravljen, za popolno angleško vzdušje pa bi lahko poleg dodali še klobaso, čeprav mislim, da je povsem odveč, ker je že tako obrok zelooo nasiten. 🙂 Nikakor ne pozabite na čaj, ki se odlično prileže k pravemu angleškemu zajtrku.