Zapečene fige s pinjolami
Print Friendly, PDF & Email

Fige zorijo pozno poleti in so nekakšne znanilke prihajajoče jeseni. So sladke in izredno okusne, poleg tega pa tudi zdrave in zaradi velike vsebnosti vlaknin delujejo blagodejno na prebavo. Vsebujejo veliko magnezija, kalcija in kalija. Zapečene fige s pinjolami so ena izmed mnogih možnosti priprave teh izvrstnih sadežev.

Pripomočki za pripravo zapečenih fig s pinjolami

  • deska
  • nož
  • žlica
  • manjši pekač približno 18cm x 12cm

Sestavine za pripravo zapečenih fig s pinjolami

za 4 osebe kot posladek ob teranovemu likerju

  • 8 fig
  • 80 g skute (rikote)
  • 1 veliko žlico oljčnega olja
  • 2 majhni žlički medu
  • cimet
  • 20 g pinjol

Postopek priprave zapečenih fig s pinjolami

Fige prerežemo na polovico in jih postavimo v pekač. Na vsako damo pol žličke skute, jaz sem uporabila rikoto, ker je bolj sladka. Potresemo s pinjolami, prelijemo z medom in oljčnim oljem.

Zapečemo v predhodno segreti pečici na 170 stopinj Celzija 15 minut. S cimetom jih potresemo po pečenju. Če vam cimet ni všeč, lahko ta del izpustite.

Zapečene fige s pinjolami se odlično podajo h kozjemu ali modremu siru. Naj tekne.

 

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

kuharcaKsenija

Sem diplomirana ekonomistka, zato rada žongliram s številkami na Osnovni šoli Šturje, kjer sem zaposlena. V prostem času pa rada kuham, šivam, pletem, kvačkam. Moja velika strast j tek, zato se veliko gibljem v naravi in pridno nabiram kilometre. Pri naši hiši imamo tudi zelo radi živali. Družbo nam delata psa Rubama in Pupa, muca Lili in bradata agama Tyron.

Dodaj odgovor