Zapečene fige s pinjolami
Fige zorijo pozno poleti in so nekakšne znanilke prihajajoče jeseni. So sladke in izredno okusne, poleg tega pa tudi zdrave in zaradi velike vsebnosti vlaknin delujejo blagodejno na prebavo. Vsebujejo veliko magnezija, kalcija in kalija. Zapečene fige s pinjolami so ena izmed mnogih možnosti priprave teh izvrstnih sadežev.
Pripomočki za pripravo zapečenih fig s pinjolami
- deska
- nož
- žlica
- manjši pekač približno 18cm x 12cm
Sestavine za pripravo zapečenih fig s pinjolami
za 4 osebe kot posladek ob teranovemu likerju
- 8 fig
- 80 g skute (rikote)
- 1 veliko žlico oljčnega olja
- 2 majhni žlički medu
- cimet
- 20 g pinjol
Postopek priprave zapečenih fig s pinjolami
Fige prerežemo na polovico in jih postavimo v pekač. Na vsako damo pol žličke skute, jaz sem uporabila rikoto, ker je bolj sladka. Potresemo s pinjolami, prelijemo z medom in oljčnim oljem.
Zapečemo v predhodno segreti pečici na 170 stopinj Celzija 15 minut. S cimetom jih potresemo po pečenju. Če vam cimet ni všeč, lahko ta del izpustite.
Zapečene fige s pinjolami se odlično podajo h kozjemu ali modremu siru. Naj tekne.