Prigrizek s hrenovko
Print Friendly, PDF & Email

Enostavna priprava, pri kateri se lahko malenkost igramo. Gotovo bodo vsi radi posegli po tovrstnem prigrizku, za katerega potrebujemo testo za pizzo in coctail hrenovke. Za zraven pa omako po lastni izbiri, da grižljaje dodatno začinimo.

Pripomočki za pripravo prigrizka s hrenovko

  • kolesce za razrez testa
  • čopič za premaz
  • ognjevarna okrogla posodica, premera 5-6 cm
  • pekač, okrogel, lahko tudi klasičen iz pečice

Sestavine za pripravo prigrizka s hrenovko

za 4 osebe

  • 1 zavitek testa za pizzo
  • 1 paket coctail hrenovk (krajše, zobljene na obeh straneh)
  • 1 jajce za premaz
  • 1 žlico sezamovih semen
  • omaka po lastni izbiri

Postopek priprave prigrizka s hrenovko

Kupimo testo za pizzo (fotografija spodaj, jaz sem testo kupila v Lidlu) in paket coctail hrenovk. To so manjše hrenovke, ki so zaobljene na robovih. Testo odvijemo in pustimo na peki papirju. Preverimo, če se bo odstranilo, ko ga bomo razrezali. Če gre težje, malenkost pomokamo delovno površino in položimo testo nanjo. Testo narežemo na zelo ozke, približno 12 cm dolge trikotnike. V bistvu v obliko, ki jo uporabljamo za rogljičke. Hrenovke razrežemo na polovico. Hrenovke zavijamo tako, da ostane zaobljen del malenkost viden.

Primeren pekač, jaz sem izbrala okroglega za pite, lahko je pa tudi čisto običajen, obložimo s peki papirje in na sredino postavimo ognjevarno posodico, da nam bo služila za obliko. Zavite hrenovke oblagamo okrog posodice in malenkost pritisnemo eno zraven druge. Polagamo v dve vrsti. V tretjo vrsto položimo hrenovke tako, da preskočimo po eno iz spodnje, druge, vrste. Razžvrkljamo jajce, premažemo  s čopičem in malenkost potresemo s sezamom.

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija in pečemo okrog 20 minut. Med peko preverimo, da se testo lepo, svetlo rjavo obarva. Takrat je pečeno. Pripravimo si večji krožnik na katerega postavimo prigrizek in potegnemo peki papir izpod njega. V ognjevarno skodelico dodamo omako in lahko pričnemo. Majhne in velike roke bodo z veseljem posegale po prigrizku s hrenovko. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 4]

kuharcaKsenija

Sem vesela, pozitivna oseba, ki rada kuha in peče. Rada preizkusim ali dodelam po svoje kakšen nov recept. V veliko zadovoljstvo mi je postreči obed za mojo družino in moram reči, da so vedno zadovoljni. Prepričana sem, da se z nekaj truda da doseči pestrost in raznolikost obrokov. Poleg kuhanja imam rada gibanje v naravi, veliko tečem, saj so traili moja strast. V največji ponos sta mi pa moji dve hčeri.

Dodaj odgovor