Praznični venček z rožmarinom in sirom
Print Friendly, PDF & Email

Praznični venček z rožmarinom in sirom postavimo na mizo kot dekoracijo in malo drugačen, času primeren narezek. Iz rožmarinovih vejic oblikujemo krog, ki ga obložimo z različnimi vrstami sira, dodamo pa še poljubne dodatke, npr. olive, kumarice, vloženo papriko, po želji lahko tudi mesnine.

Praznični venček z rožmarinom in sirom

Pripomočki za praznični venček z rožmarinom in sirom

  • sukanec nevtralne barve
  • okrogla deska, pladenj ali primerno velik krožnik

Sestavine za praznični venček z rožmarinom in sirom

  • rožmarinove vejice (4-5 daljših ali več manjših)
  • različne vrste sira (mini mocarela, dimljen sir, sir z zelišči, staran sir, sir s plemenito plesnijo …)
  • olive
  • kumarice
  • vložena koruza
  • po želji še mesnine ali kaj drugega

Postopek za praznični venček z rožmarinom in sirom

Na krožniku, pladnju ali deski, kamor bomo postavili rožmarinov venček, najprej pomerimo, kako velik krog moramo oblikovati iz rožmarina. S pomočjo sukanca potem vejice zvežemo skupaj ali pa manjše vejice enostavno kar polagamo na podlago.

Praznični venček z rožmarinom in sirom

Oblikovan krog iz rožmarina položimo na desko in začnemo dodajati sir in druge izbrane dodatke.

Praznični venček z rožmarinom in sirom

Sir lahko nalomimo na koščke, narežemo, iz rezin lahko z modelčki ali z nožem izrežemo določene oblike, npr. zvezdice. Kumarice, mocarelo in olive nekoliko osušimo s papirnato brisačko, da tekočina ne kaplja po podlagi, kot se vidi na spodnji fotografiji.

Praznični venček z rožmarinom in sirom

Žlico ali dve vložene koruze splaknemo pod tekočo vodo in dobro odcedimo. Posamezna zrna potem polagamo na ta užitni venček, da pričaramo vtis prazničnih lučk.

Praznični venček z rožmarinom in sirom

Ko je praznični venček z rožmarinom in sirom končan, ga do postrežbe postavimo na hladno. Z njim presenetimo goste za praznike, ko je obed mimo, pa lahko venček uporabimo za dekoracijo stanovanja.

Goste pa lahko presenetimo še z narezkom v obliki smrečice.

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor