Pečena mlečna koruza
Print Friendly, PDF & Email

Pečena mlečna koruza je izvrsten prigrizek, ali pa kar večerja. Navadno jo pečemo nad ognjem, ampak če te opcije nimate, pa bi se vseeno radi posladkali, sledite temu receptu, kako pripravimo mlečno koruzo doma v pečici, da bo prav tako slastna! 😀

pecena-mlecna-koruza-10

Pečena mlečna koruza – pripomočki:

  • kuhinjska pečica
  • ožji pekač (cca. 25 cm)
  • palčke za ražnjiče
  • skodelica
  • žlička
  • kuhinjski čopič
  • deska za rezanje
  • oster nož

 

Pečena mlečna koruza – sestavine:

Za pripravo 4-ih mlečnih koruz:

  • 4 mlečne koruze
  • žlica zmehčanega masla
  • ščep soli
  • začimbe po želji

 

Pečena mlečna koruza – postopek:

Pečico nastavimo na 200°C. Koruzi odstranimo vse liste, poskrbimo tudi, da odstranimo čim več lask, ki se držijo koruznega storža.

pecena-mlecna-koruza

pecena-mlecna-koruza-1

Z nožem, koruzi odrežemo oba konca.

pecena-mlecna-koruza-2

pecena-mlecna-koruza-3

Palčke za ražnjiče razpolovimo, ter v oba obrezana konca koruze, potisnemo polovičke palčk, cca. 4 cm globoko. Toliko, da dobro drži.

pecena-mlecna-koruza-4

V skodelico damo maslo, ter mu dodamo sol in začimbe, ki jih želimo dodati (poper, rožmarin … ).

pecena-mlecna-koruza-6

Začinjeno maslo dobro premešamo z žličko.

pecena-mlecna-koruza-7

Maslo nato s čopičem, premažemo po celotni površini koruze.

pecena-mlecna-koruza-8

Pripravimo ožji pekač, ter koruzo, s palčkami naslonimo na robove pekača, tako da “visijo v zraku” in se ne dotikajo dna pekača. Pekač naj bo ravno toliko ozek, da palčke, ki molijo iz koruze, gledajo par cm čez rob.

pecena-mlecna-koruza-9

Pekač postavimo v pečico in koruzo pečemo najprej 20 minut, pri 200°C in nato še 15 minut, pri 220°C. In že lahko uživamo slastno pečeno mlečno koruzo.

 

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 27 Povprečno: 4.1]

Dodaj odgovor