Ocvrte blazinice-gnocco fritto
Print Friendly, PDF & Email

Ocvrte blazinice so vsestranski prigrizek, ki ga lahko ponudimo s suhomesnimi izdelki ali pa z raznimi omakami. Gre za klasično krušno testo, ki ga ocvremo v vročem olju. Prigrizek izvira iz italijanske pokrajine Emilia-Romagna in jo poznamo pod imenom Gnocco fritto.

Pripomočki za pripravo ocvrtih blazinic

  • kolesce za razrez testa

Sestavine za pripravo ocvrtih blazinic

za 4 osebe

  • 250 g moke
  • ščepec soli
  • 50 g vode
  • 15 g kvasa
  • 1 žlička sladkorja
  • 70 g mleka
  • 35 g oljčnega olja
  • 0,5 l olja za cvrtje

Postopek priprave ocvrtih blazinic

V manjšo posodico nalijemo 50 g mlačne vode, dodamo žličko sladkorja in nadrobimo 15 g kvasa. Premešamo in pustimo na sobni temperaturi 10 minut, da kvas nabrekne.

V drugo posodo odmerimo moko, solimo in premešamo. V moko naredimo jamico in vanjo nalijemo aktiviran kvas, rahlo zagrebemo, dodamo oljčno olje, zagrebemo in dodamo mlačno mleko.

Vgnetemo čvrsto testo. Posodo pokrijemo s folijo za živila in pustimo eno uro vzhajati na toplem.

Ko je testo vzhajano, pomokamo delovno površino in ga razvaljamo na 3mm debeline. S kolescem za razrez testa narežemo rombe – obliko, kot prikazuje fotografija.

Na kuhalni plošči segrejemo olje in v vroče polagamo razrezano testo. Med pečenjem se  testo napihne, vendar ga moramo neprenehoma obračati, da ne porajavi preveč.

Ocvrte blazinice odlagamo na krožnik, na katerega smo položili kuhinjske serviete, ki poskrbijo, da vpijejo odvečno olje. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

kuharcaKsenija

Sem vesela, pozitivna oseba, ki rada kuha in peče. Rada preizkusim ali dodelam po svoje kakšen nov recept. V veliko zadovoljstvo mi je postreči obed za mojo družino in moram reči, da so vedno zadovoljni. Prepričana sem, da se z nekaj truda da doseči pestrost in raznolikost obrokov. Poleg kuhanja imam rada gibanje v naravi, veliko tečem, saj so traili moja strast. V največji ponos sta mi pa moji dve hčeri.

Dodaj odgovor