Obloženi kruhki po kmečko
Print Friendly, PDF & Email

Obloženi kruhki po kmečko so zdrav in hitro pripravljen prigrizek za vsako priložnost. Domača kuhana in rahlo dimljena mesnata slanina v mleti sladki rdeči papriki na domačem kruhu ob listih kislega zelja, je lahko kaj še boljšega? Poda se k vinu ali pivu ob prijetni družbi, kot hitri prigrizek ali malica. Obloženi kruhki po kmečko so odlični tudi po prekrokani noči ko si moramo povrniti moči . . . Desno sučne mlečnokislinske bakterije, ki jih vsebuje kislo zelje bodo pomagale črevesju, da se obnovi po preobilni hrani in alkoholu. Svoje bodo prispevale tudi vlaknine v zelju in polnovrednem kruhu ter antiseptične snovi, ki jih vsebuje česen.

Obloženi kruhki po kmečko – pripomočki:

  • deska
  • nož za rezanje
  • pladenj za serviranje

Obloženi kruhki po kmečko – sestavine:

  • domača kuhana in rahlo dimljena mesnata slanina v mleti sladki rdeči papriki
  • nekaj rezin domačega kruha
  • nekaj rezin česna
  • listi kislega zelja

Količino obloženih kruhkov po kmečko prilagodite vašemu apetitu in številu oseb.

Obloženi kruhki po kmečko – postopek priprave:

Najprej očistite nekaj zrn česna in ga narežite na lističe. Narežite kruh in slanino.

Olupite liste kislega zelja z glavice in jih zvijte v rolice.

Na rezine kruha najprej položite nekaj rezin slanine, preko položite zvit list kislega zelja, po robu pa dodajte še nekaj rezin česna in obloženi kruhki po kmečko so gotovi.

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Irena Franić

Kuhanje in kreiranje novih receptov, uživanje ob dobro pripravljenem obroku v prijetni družbi. Vse to mi daje pravo energijo in dobro se počutim v svoji koži. Moj »način življenja« bi rada delila z vami! Vesela bom, če boste iz tega čudovitega potovanja v magični svet kulinarike odšli bogatejši za kakšno koristno izkušnjo, ki vam bo kasneje v pomoč tudi v domači kuhinji.

Dodaj odgovor