Marinirane olive
Print Friendly, PDF & Email

Marinirane olive lahko postrežemo kot lahko osvežitev narezkom, kot apetajzer, oziroma predjed, ki vzbudi tek. Prigrizek je svež in sočen zaradi pomaranče, začimb in grškega jogurta. Malce krepkosti pa doda feta sir.

Pripomočki za pripravo mariniranih oliv

  • sekljalnik

Sestavine za pripravo mariniranih oliv

za 3-4 osebe kot prigrizek

za osnovo

  • 100-120 g zelenih oliv
  • 100 g feta sira
  • 3 velike žlice grškega jogurta

za mariniranje

  • pomarančna lupinica
  • 2 žlici pomarančnega soka
  • zvrhana mala žlica medu
  • peteršilj
  • timijan
  • nasekljan rožmarin
  • sladka paprika
  • ščepec čilija
  • sol
  • poper
  • balzamični kis
  • 2 žlici oljčnega olja

Postopek priprave mariniranih oliv

Seveda začnemo postopek z mariniranjem, najbolje kakšen dan prej, da se olive dodobra okopajo in odišavijo v marinadi. V primerno posodico dodamo vse sestavine za mariniranje, na koncu pa še olive in dobro premešamo. Jaz sem izbrala zelene olive brez koščic. Vi izberite tiste, ki so vam najljubše. Lahko tudi črne, lahko narezane… Ko so sestavine dobro premešane, pokrijemo s koščkom aluminijaste folije in postavimo v hladilnik, vsaj za nekaj ur.

Naslednji korak je priprava osnove. V sekljalnik damo feta sir in grški jogurt. Nič ne solimo, ker je feta sir dovolj slan. Zmiksamo. Predenemo v posodico, kjer bomo servirali. Dodamo marinirane olive. Za zraven je odlična izbira popečen kruh, oziroma toast.

Pripravljeno. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

kuharcaKsenija

Sem diplomirana ekonomistka, zato rada žongliram s številkami na Osnovni šoli Šturje, kjer sem zaposlena. V prostem času pa rada kuham, šivam, pletem, kvačkam. Moja velika strast je tek, zato se veliko gibljem v naravi in pridno nabiram kilometre. Pri naši hiši imamo tudi zelo radi živali. Družbo nam delata psa Rubama in Pupa, muca Lili in bradata agama Tyron.

Dodaj odgovor