Hitro pripravljena jabolka v srajčki
Print Friendly, PDF & Email

Ti slastni žepki oziroma kot jih mi imenujemo ”hitro pripravljena jabolka v srajčki”, so preprosto polnjeni z jabolčnimi diski. To je srečna kombinacija, ki združuje lahko masleno skorjico s slastno aromo pečenih jabolk. Hitro pripravljena jabolka v srajčki, so prava malenkost, ki ti polepša dan na koncu obroka, za malico ali kot prigrizek.

hitro-pripravljena-jabolka-v-srajcki_7

Pripomočki za pripravo jabolk v srajčki

  • deska, nož in pripomoček za jabolko
  • peki papir in pekač, pečica
  • kozarec

Sestavine za pripravo jabolk v srajčki

  • zavitek svežega listnatega testa
  • 1 do 2 jabolki
  • malo vode

Postopek za pripravo jabolk v srajčki

Prvi korak je, da vzamemo zavitek listnatega testa iz hladilnika, tako, da se malo segreje, saj se bo drugače med odvijanjem testo lomilo in za ta recept ne bo uporabno. Lahko pa uporabite doma narejeno listnato testo ali pa zamrznjeno testo, ki pa ju bo potrebno še razvaljati. Medtem ko se listnato testo segreva, s pomočjo temu namenjenega pripomočka izdolbemo jabolki ven peške in olupimo jabolko.

hitro-pripravljena-jabolka-v-srajcki_1

Olupljeno jabolko zrežemo na diske. Jabolčni diski naj bodo debeli en centimeter. v primeru, da je jabolko bolj majhno bomo potrebovali dve. Sedaj, ko se je listnato testo malo segrelo, razvijemo zavitek in narežemo na kvadratke. Velikost kvadratov je običajno 15 centimetrov, je pa tudi malo odvisna od velikosti naših jabolk, zato previdno ;). Jabolčne diske postavimo na sredino posameznega kvadrata iz listnatega testa.

hitro-pripravljena-jabolka-v-srajcki_2

Ideja
V teh zimskih dneh jih lahko malo potresemo z začimbami, ki bodo naredile praznično vzdušje, kot so ingver ali cimet v prahu.

hitro-pripravljena-jabolka-v-srajcki_3

Jabolčne diske zavijemo z listnatim testom v srajčko, ob stičišču testo malo navlažimo z vodo, da se bolje zaprejo srajčke.

hitro-pripravljena-jabolka-v-srajcki_4

Ideja
Zaprte jabolčne srajčke lahko preden jih postavite v pečico potresete z malo sladkorja v prahu, ki bo med peko karameliziral in dodal to aromo pecivu.

hitro-pripravljena-jabolka-v-srajcki_5

Naša jabolka v srajčki naj se pečejo 15 do 20 minut v predhodno ogreti pečici na 220 stopinj Celzija oziroma 200 stopinj Celzija, če uporabljamo ventilacijsko pečico.

hitro-pripravljena-jabolka-v-srajcki_6

Hitro pripravljena jabolka v srajčki so pečena in že omamno dišijo, pozor na vrelo vsebino srajčke!

hitro-pripravljena-jabolka-v-srajcki_8

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor