Enostavni prigrizki iz tortilje na hitro
Print Friendly, PDF & Email

Enostavni prigrizki iz tortilje na hitro so videti kot prava mehiška specialiteta, vendar v svoji notranjosti skrivajo povsem vsakdanje slovenske sestavine. Namesto, da jih ocvremo v vročem olju, jih raje položimo na pekač in spečemo v pečici. So ravno prav hrustljavi, zraven pa se prileže poljubna omaka ali solata.

Enostavni prigrizki iz tortilje na hitro – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • skodelica
  • vilica
  • zobotrebci
  • čopič za mazanje (ni obvezno)
  • pekač
  • peki papir

Enostavni prigrizki iz tortilje na hitro – sestavine:

Iz ene tortilje dobimo 6 prigrizkov. Za 36 prigrizkov potrebujemo:

  • 6 tortilij
  • cca 100 g sir (edamec, trapist ali podobno)
  • 6 debelejših rezin salame (npr. posebna piščančja ali šunka)
  • 1 celo jajce

Enostavni prigrizki iz tortilje na hitro – postopek:

Tortilje razrežemo na 6 enako velikih trikotnikov. Z osnovnim znanjem matematike to sploh ni težko. Najprej tortiljo razpolovimo, potem pa obe polovici razdelimo še na 3 enake dele.

Sir in salamo narežemo na majhne palčke.

Nato pa pričnemo zvijati prigrizke. Na rob tortilje položimo eno “palčko” sira in eno “palčko” salame ter vse skupaj zvijemo v smeri proti sredini tortilje.

Na vsaki strani zvitka potisnemo konec tortilje v notranjost in tako preprečimo, da bi sir med peko stekel ven. Prigrizek še zapečatimo. Pomagamo si z zobotrebcem. Jaz sem jih razpolovila, saj so prigrizki majhni in pol zobotrebca zadostuje.

V skodelico ubijemo celo jajce in ga razžvrkljamo. 

Pripravimo si tudi pekač, ki ga obložimo s peki papirjem, in nanj zlagamo zavitke, ki smo jih namočili v jajčko.

V ogreti pečici na 180 °C (klasična pečica) jih pečemo približno 10 minut (oz. odvisno od pečice). Iz pečice jih vzamemo, ko se malce zlato rjavkasto obarvajo.

Postrežemo tople ali ohlajene. Zraven se poda kakšna slastna paradižnikova omaka ali omaka iz karija. Če vam kakšna tortilja ostane, lahko pripravite tudi sladki cimetov čips. Odlična je tudi tortilja pica, ki je pečena v 10 minutah. Poskusite pa tudi tortiljo pico Calzone.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor