Nasvet: marmelada, ki se nikoli ne pokvari
Print Friendly, PDF & Email

Nasvet za pripravo marmelade, ki se nikoli ne pokvari

Najboljša je domača marmelada. A kaj, ko se velikokrat pokvari, še preden jo odpremo. 🙁 Pred vami je najboljši nasvet za pripravo domače marmelade, ki se ne bo nikoli pokvarila! 🙂

Nasvet: marmelada, ki se nikoli ne pokvari

Ko skuhamo marmelado, jo shranimo v čiste in suhe kozarce. Najbolje je, da kozarce za nekaj časa postavimo v pečico na 100 stopinj C. Kozarec napolnimo z marmelado čisto do vrha in namestimo pokrovček. V tem primeru v kozarcu z marmelado ne bo prostora za zrak, in tako se ne bo pokvarila. Ko močno pritrdimo pokrovček, kozarec za minutko obrnimo na glavo.

Nasvet: marmelada, ki se nikoli ne pokvari

Nato kozarčke položimo na brisačo in jih pokrijemo, dokler se marmelada ne ohladi.

Nasvet: marmelada, ki se nikoli ne pokvari

Domača marmelada je najboljša, če jo namažemo na doma pečen kruh. Na slikah je marmelada čoko-banana. 

Poskusite še druge slastne domače marmelade.

Dober tek! 🙂

Ocena:
Skupaj: 22 Povprečno: 4.4]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor