Nasvet: marmelada, ki se nikoli ne pokvari
Nasvet za pripravo marmelade, ki se nikoli ne pokvari
Najboljša je domača marmelada. A kaj, ko se velikokrat pokvari, še preden jo odpremo. 🙁 Pred vami je najboljši nasvet za pripravo domače marmelade, ki se ne bo nikoli pokvarila! 🙂
Ko skuhamo marmelado, jo shranimo v čiste in suhe kozarce. Najbolje je, da kozarce za nekaj časa postavimo v pečico na 100 stopinj C. Kozarec napolnimo z marmelado čisto do vrha in namestimo pokrovček. V tem primeru v kozarcu z marmelado ne bo prostora za zrak, in tako se ne bo pokvarila. Ko močno pritrdimo pokrovček, kozarec za minutko obrnimo na glavo.
Nato kozarčke položimo na brisačo in jih pokrijemo, dokler se marmelada ne ohladi.
Domača marmelada je najboljša, če jo namažemo na doma pečen kruh. Na slikah je marmelada čoko-banana.
Poskusite še druge slastne domače marmelade.
Dober tek! 🙂