Nasvet za peko pečenke s krompirjem
Ali se vam je že zgodilo, da pri peki pečenke s krompirjem niste bili zadovoljni? Pečenka je bila trda, koža mehka, ali gumijasta, meso v sredini pa slabo pečeno, krompir steklen … Skratka nič kaj slastno.
Če boste upoštevali ta nasvet, nikoli več ne boste imeli teh težav, pečenka bo hrustljava in okusna, krompir pa zlato-rumene barve in ravno prav pečen.
Nasvet za peko pečenke s krompirjem
Izbrala sem svinjske rebrce – 2 kg in 1,5 kg krompirja.
Nasvet:
meso najprej stehtamo, kajti njegova teža ustreza času pečenja. V tem primeru (2 kg svinjskih rebrc, je čas pečenja 2 uri).
V namaščeni pekač damo rebrce, posolimo jih z obeh strani in premažemo z oljem ali svinsko mastjo.
Položimo jih v pečico, ki so jo predhodno ogreli na 180°C. Pečemo 30 minut, nato vzamemo pekač iz pečice, meso obrnemo na drugo stran in polijemo z malo vode (3-4 žlice).
Vrnemo nazaj v pečico.Pečemo naslednjih 30 minut, med tem očistimo, narežemo in malo posolimo krompir. Meso ponovno obrnemo, zalijemo z malo vode in dodamo krompir.
Vrnemo ga v pečico in pečemo naslednjih 30 minut.
Postopek ponovimo še enkrat in premešamo krompir.
Pazimo da bo v zadnjih 30 minutah pečenja del mesa obdan z kožo obrnjen na zgornjo stran, da se ta lepo zapeče .
Poskusite, ne bo vam žal!