Kako naredimo omake in juhe bolj kremaste
Print Friendly, PDF & Email

Pogosto se zgodi, da je omaka bolj redka, skoraj tekoča, potrebovali pa bi gosto in gladko, da se poleg okusa tudi vizualno prileže k
obroku. Želimo si domače krem juhe, ta pa nekako ni uspela, ali pa med kuhanjem postala dovolj kremasta. Sledite mojemu nasvetu in povem vam, kako naredimo omake in juhe bolj kremaste.

kako naredimo omake in juhe bolj kremaste.

Kako naredimo omake in juhe bolj kremaste – nasvet:

V skodelico srednje velikosti damo 3-4 žličke gladke moke. Moko prelijemo z 1dl mrzle vode.

 

Pomembno
Nikoli obratno, vedno najprej moka, nato pa mrzla voda.
Dobro premešamo tako, da sestavine popolnoma povežemo (sledi grudic ne sme biti).

Kako naredimo omake in juhe bolj kremaste
Ko je masa gladka jo vlijemo v omako v končni fazi kuhanja (5 minut pred koncem kuhanja). Večkrat premešamo in umaknemo z ognja.

Moka in voda bodo naredile vaše omake ali juhe bolj goste in pri tem ne bodo spremenile njihovega okusa.
Poskusite!

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.9]

Ena misel o “Kako naredimo omake in juhe bolj kremaste

Dodaj odgovor