Kako naredimo omake in juhe bolj kremaste
Pogosto se zgodi, da je omaka bolj redka, skoraj tekoča, potrebovali pa bi gosto in gladko, da se poleg okusa tudi vizualno prileže k
obroku. Želimo si domače krem juhe, ta pa nekako ni uspela, ali pa med kuhanjem postala dovolj kremasta. Sledite mojemu nasvetu in povem vam, kako naredimo omake in juhe bolj kremaste.
Kako naredimo omake in juhe bolj kremaste – nasvet:
V skodelico srednje velikosti damo 3-4 žličke gladke moke. Moko prelijemo z 1dl mrzle vode.
Ko je masa gladka jo vlijemo v omako v končni fazi kuhanja (5 minut pred koncem kuhanja). Večkrat premešamo in umaknemo z ognja.
Moka in voda bodo naredile vaše omake ali juhe bolj goste in pri tem ne bodo spremenile njihovega okusa.
Poskusite!
Osebno, raje imam gustin. Ne pražena moka ne spremeni okus, če je ni preveč.